Назад

Всеки пети в отпуск


 • Всеки пети в отпуск


  Всеки пети работник е в платен отпуск. 12% от бизнеса е преустановил дейност заради липсата на поръчки. 19% от служителите му не работят, а други 18% са в неплатен отпуск. Това е резултатът от ограниченията заради пандемията от коронавирус.
   
  Данните са от анкета на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Проучването е проведено сред повече от 300 фирми след обявяването на карантината - в периода 18-23 март 2020 г.
   
  Основната част от компаниите са в секторите услуги, туризъм, машини и оборудване, храни и напитки и др.
  Приблизително всеки втори служител работи на място, а тези, които работят дистанционно, са около 38%, показват още данните.
  От началото на кризата само за седмица бяха регистрирани около 6500 безработни, като в някои дни е имало по 1200-1300 нови. Всеки пети работник е в платен отпуск. 12% от бизнеса е преустановил дейност заради липсата на поръчки. 19% от служителите му не работят, а други 18% са в неплатен отпуск. Това е резултатът от ограниченията заради пандемията от коронавирус. Данните са от анкета на Българската търговско-промишлена палата (БТПП)Проучването е проведено сред повече от 300 фирми след обявяването на карантината - в периода 18-23 март 2020 г. Основната част от компаниите са в секторите услуги, туризъм, машини и оборудване, храни и напитки и др.
  Приблизително всеки втори служител работи на място, а тези, които работят дистанционно, са около 38%, показват още данните.
  От началото на кризата само за седмица бяха регистрирани около 6500 безработни, като в някои дни е имало по 1200-1300 нови. Копирано от standartnews.com

  Линк

Назад