Назад

Пламен Панчев: Хасково е все по- привлекателен за инвеститори


 • Пламен Панчев: Хасково е все по- привлекателен за инвеститори


  Хасково става все по- привлекателен район, за последните 2 г. инвеститорите, проявили интерес са 20-на, каза изпълнителният директор на Тракия икономическа зона Пламен Панчев. Той бе сред гостите на традиционния за Трифон Зарезан форум на ХТПП, който събра бизнесмени и дипломати. 
   
  Неприемливо е бизнесът на плаща  ток на цена по- висока от тази, на която страната ни изнася, коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов. Темата за високата цена на тока за бизнеса бе сред коментираните на срещата, както и присъединяването на страната ни към Евро зоната. Преди дни от БТПП изразиха становище, че страната ни е готова да бъде включена в преговорния процес по присъединяването към ERM II и ЕЗ.
   
  Днес председателят на ХТПП Янчо Янев посрещна  посланиците на Южна Африка, Китай, Ирландия, Пакистан, Казахстан, Палестина и др. Дойдоха  зам.-кметът на Одрин Ертурал Танрикулу и консулът ни там Атанас Димов, както и много други гости. 
  Форумът на ХТПП е място за контакти и разговори. Той продължи с дегустация на  вина и храни от местни производители. Утре гостите ще зарежат лозите в Стамболово. 

  Линк

Назад