Назад

Дипломати зарязаха в лозя край Стамболово


 • Бизнесът настоя за по-ниски цени на тока на среща с дипломати в Хасково  Не е редно България да изнася ток на по-ниска цена от тази, която плаща родният бизнес. Това заяви председателят на Българската търговско-промишлена палата  Цветан Симеонов на ежегодната среща с регионалния бизнес в Хасково, която се провежда на 14 и 15 февруари по случай празника ,,Трифон Зарезан”.

  Събитието се организира за двадесет и пети пореден път от Хасковската търговско-промишлена палата /ХТПП/, чийто председател е Янчо Янев.

  На срещата присъстваха акредитирани в България дипломати, търговски аташета от Посолствата, представители на търговските палати от цялата страна, бизнес делегации от Великобритания, Гърция, Индия и Турция, депутати от региона, кметове, както и представители на бизнеса.

  По-късно вчера се състоя и официална церемония за връчване на ежегодните грамоти на фирми и личности, както и коктейл с дегустация на вина и продукция на фирми от хранително-вкусовия бранш.

  Днес е церемонията по зарязване на лозята в лозовите масиви на село Стамболово. Домакини на празника са кметът на община Стамболово Аднан Йълдъз и Винарна Стамболово.


  Линк

 • Дипломати зарязаха в лозя край Стамболово


  Дипломати и търговски представители днес зарязаха в лозята край Стамболово. Ритуалът се състоя в лозовия масив,където свещеници отслужиха водосвет, а женска фолклорна група се изпълни няколко песни. Кметът на общината Аднан Йълдъз поздрави всички, уважили празника, който в този район е с традиции и дава работа на много хора.

  Присъстващите навлязоха в калните редове на лозето, за да отрежат по една пръчка, а кметът обясняваше на английски, турски и руски как е правилно да се реже лозата,за да бъде плодородна. На присъстващите бяха раздадени с курбан и кешкек. ястие от жито с пилешко месо. Събитието завърши с българско хоро.


  Линк

Назад