Назад

Токио връчи държавен орден на наш японист


 • Токио връчи държавен орден на наш японист


  Посланикът на Япония у нас Н. Пр. Масато Ватанабе връчи държавен орден на японското правителство "Изгряващо Слънце – Златни лъчи с лента" на Георги Стоев – един от изтъкнате български японисти и сред най-добрите в света, съобщи БНТ.

  Признанието идва заради приноса на Стоев за укрепването на двустранните отношения, поощряване на икономическия и бизнес обмен, обучението на български специалисти в Япония и задълбочаването на разбирателството между българи и японци. Георги Стоев започва работа като преводач в БТА, до неотдавна той беше заместник председател на Българската търговско-промишлена палата, а в момента е член на управителния й съвет.

   

  Признанието на официално Токио идва за значителния му принос за укрепването на двустранните отношения, поощряване на икономическия и бизнес обмен, обучението на български специалисти в Япония и задълбочаването на разбирателството между българи и японци.

   

  Преди години Георги Стоев – един от шефовете на БТПП – започва като преводач в БТА, за да посвети близо 4 десетилетия за разширяването на най-авангардните реалности по трудния за обяснение мост на близостта между София и Токио.

  До неотдавна той е 20 години заместник-председател на палатата, а в момента е член на управителния ѝ съвет.


Назад