Назад

Кожени якета и памук най-търсени от БГ дрехите На изложение в София акцентът бе на ръчно изработените стоки От: Симона Гоцова (183) 20:13 22 Декември 2019 246 Видяно 1 Споделяния 0 Коментари Назад


 • Кожени якета и памук най-търсени от БГ дрехите
  Кожените якета и памучните блузи бяха сред най-търсените по време на изложението „Доверете се на българското!“, организирано от Българската-търговско промишлена палата (БТПП), което приключи в неделя.

  То се организира за трети път тази година като в него взеха участие над 60 търговци от цялата страна, които предложиха дрехи, обувки, чанти и портмонета, ръчно изработени бижута, прибори и медени изкушения. „Събитието дава възможност на всеки търговец да представи бизнеса си и да обмени опит с други колеги в сферата. Ползите са това, че това са малки фирми без магазини и така могат да представят стоките си. Потребителите пък могат да купят качествени български стоки“, коментира Милен Малов от БТПП за „Монитор“. По думите му, над 70% от изложителите са малки търговци, дошли от Добрич, Русе, Варна, Пловдив, Хасково и други.

  Тазмесечното издание бе и със специално отделена зала, посветена на българското грънчарство. Освен това, има и рисувано стъкло, дърворезба, декорирани обеци, кутии, икони. Производителите са разговорливи и споделят всичко за занаята си като са готови да извадят всички възможни разновидности на дадена стока. Голям интерес в тази част на залата предизвикаха коледните украшения и във формата на котки, мишлета или любими герои от детството като „Барбароните“. Декорациите се правят от дъщерята на търговеца, която сама им придава форма, а след това ги оцветява и украсява.

   


  Линк

Назад