Назад

Австралийската камара обсъди инвестиции в минната промишленост на среща в БТПП


  • Австралийската камара на среща в БТПП


    Проведе се среща с ръководството на Българо-австралийската бизнес камара и Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Разговорите бяха проведени с Йоана Кехлибарова - главен изпълнителен директор, и Юлия Колева, изпълнителен секретар. Основната тема на приема в БТПП беше възможността за бъдещо активизиране на сътрудничеството между България и Австралия.


    По време на разговорите "Йоана Кехлибарова информира за предварително заявен интерес от страна на австралийски предприемачи с намерения за бъдещи инвестиции у нас в сферата на минната промишленост и образованието", съобщиха от българската палата.

    Основен акцент бе обменът на студенти с австралийски университети. Състоянието на преговорите за Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Австралия също попадна в разговорите.


    Председателят на БТПП Цветан Симеонов изрази готовност да подкрепи Българо-австралийската бизнес камара в присъединяването й към Клуба на смесените и чуждестранни палати към палатата. Българската институция също така е в готовност да съдейства на бизнеса от двете страни.


Назад