Назад

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ: ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОМЯНА


 • Business-club.bg: РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ: ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОМЯНА


  Както е известно, БТПП активно подкрепи призива за максимално широко участие на европейските и българските избиратели в изборите за Европейски парламент 2019. БТПП счита, че европейските и българските институции трябва да продължат усилията си за по-широко въвличане на европейските, в това число и на българските граждани в процеса на обсъждане и решаване на въпросите от европейския дневен ред.
   
  За България важи с пълна сила призива на председателя на Европалати Кристоф Лайтл - политиката да бъде фактор за промяна, а не пречка за икономическата среда. Като реакция на предварителните резултати от изборите той коментира: „Живеем в период на безпрецедентни по мащаб и темп промени. Публичните политики трябва да бъдат катализатор на промени, а не пречка. Нашето предизвикателство е да работим заедно с новия Европейски парламент, за да гарантираме, че Европа се променя към по-добро. Новите съюзи трябва да се основават на конструктивно отношение към ЕС - трябва да вървим заедно напред, а не поотделно назад!"
   
  Постигнатите резултати за България по никакъв начин не трябва да повлияят на започнатата по-активна борба с корупцията, а напротив - да я насърчат, смята председателят на БТПП Цветан Симеонов. „Разчитаме, също така, на по-нататъшно подобряване на диалога с национално представените работодателски организации в името на повишаване привлекателността на България като място за инвестиции" - каза той.
   
   

  Линк

Назад