Назад

Повече участници на второто издание на Био & Еко Експо


 • Повече участници на второто издание на Био & Еко Експо


   
  За втора година НДК събра биопроизводители от цялата страна. На международното изложение Био & Еко Експо от 14-ти до 17-ти септември посетителите можеха да видят и да закупят храни и напитки, билки, подправки и хранителни добавки, също козметика, безопасни опаковки и предпазни средства за телефони и компютри, облекла, сувенири, „зелени” офис консумативи. Погледите събраха оригиналните 3D пъзели – модели на праисторически животни и на модерни соларни самолети, които се движат. Те са изработени изцяло от дърво, а летателните апарати със слънчеви панели дори нямат нужда от батерия, което ги прави още по-еко. Интерес предизвикаха също соларните принадлежности за велосипеди. Продукти имаше от всички краища на Земята – от Африка, та чак до Сибир.

  В тазгодишното издание на изложението участваха 62 фирми. Увеличил се е и броят на чуждестранните изложители, отчетоха организаторите от Българската търговско-промишлена палата (БТПП). На практика обаче всички, които представиха своите продукти, бяха над 120, защото някои от изложителите представляват повече от един производител.

  Потребителите трябва да консумират не само безопасна, но и качествена храна, каза изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Йордан Войнов, който откри изложението. Той е убеден, че то ще се радва на все по-голяма популярност и че БТПП и всички организации, които имат интерес, трябва да продължат да работят заедно за по-високо качество на храната не само в нашата страна, но и в цяла Европа. „Толерираме биологичното производство и твърдо заставаме зад тези производители”, коментира още шефът на БАБХ. Войнов беше категоричен, че досега от БАБХ не са хванали нито един производител в издънка и това едва ли ще се случи, защото той ще рискува всичко, което е постигнал до момента.

  Линк

Назад