Назад

„Партньори на колела”


 • „Партньори на колела”


   
  В Плевен, на площадките пред Художествена галерия „Илия Бешков” бе открито на 11-и т.м. петнадесетото специализирано изложение „Партньори на колела”. Кратко слово произнесе изпълняващият длъжността кмет на Община Плевен инж. Огнян Цанев. Съорганизатори на проявата, която ще продължи до 15-и октомври, са Община Плевен, Браншова бизнес камара, Търговско-промишлена палата и Стопанска камара.

  В рамките на изложението посетителите могат да се запознаят с качествата и да направят своя избор от 80 модела автомобили от 11 престижни марки.  Новостта в тазгодишното издание е свързана с представянето на всички премиерни модели на представените марки за текущата година. За първи път се представят и модели автомобили от китайската марка „Great Wall”, които ще бъдат произвеждани от „Литекс Моторс” в новия завод за автомобили в село Баховица до Ловеч. Предвижда се заводът да е с годишен капацитет от 50 000 коли. Производството ще стартира с малък автомобил от сегмент Б - Волекс SUV Ховър и пикап с двойна кабина, които ще бъдат съобразени с всички критерии за качество и сигурност на ЕС и ще се предлагат на пазарите в Европа. 

  По традиция отново ще бъде връчена голямата награда на Община Плевен и Партнерс експо ООД - статуетката „Крило на успеха”, която е за цялостно представяне и най-добри резултати през последната година, както и наградите на Българска търговско-промишлена палата - за представяне на нов продукт/технология по време на изложението и на Дружеството на журналистите - за оригинално представяне и активно медийно присъствие. Предвидени са и отличия за модели автомобили в категориите: безопасност, комфорт, бързина, автомобил на посетителя и други.

  Линк

Назад