Назад

Ръководството на БТПП се срещна с кандидатите за кмет на София и общински съветници от Синята коалиция


 • Ръководството на БТПП се срещна с кандидатите за кмет на София и общински съветници от Синята коалиция
   
  София /КРОСС/ Кандидатът за кмет и водач на листата на Синята коалиция Прошко Прошков и кандидатите за общински съветници Владимир Кисьов и Вили Лилков, които са и в настоящия Общински съвет, се срещнаха с председателя Цветан Симеонов и представители на Съвета на браншовите организации на Българската търговско-промишлена палата, съобщиха от щаба на Прошков. 
  Кандидатите на Синята коалиция представиха идеите и програмата за управление на София, свързани с насърчаване на малкия и среден бизнес, улесненията, които може да предостави общинската администрация и прозрачността на управлението на финансите и при възлагането на обществени поръчки. Специално внимание беше обърнато на спешната нужда от изграждането на регистър на публичните поръчки и на задълженията към фирми от бизнеса.
  Председателят на БТПП коментира идеите да не бъдат възлагани следващи обществени поръчки на фирми, към които общината се е издължила изрядно, а те са останали длъжни към подизпълнителите си. Дискутирано беше предложението за субсидиране на детските градини на принципа общинските средства да следват детето. От Палатата приветстваха предложението, което Прошков представи, бизнесът да не плаща несправедливо високи такси за смет, тъй като има фирми, които не генерират толкова смет, колкото заплащат.

  Линк

Назад