Назад

$133 млн. е стокообменът между България и Бразилия за 2010 г.


 • $133 млн. е стокообменът между България и Бразилия за 2010 г.
   
  Отношенията Бразилия- Европейски съюз са едни от ключовите в бразилската политика, подчерта главният секретар на БТПП Васил Тодоров.
  На организирания от БТПП форум на тема „Бразилия-България: устойчиво партньорство” ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между Българската търговско-промишлена палата и Националната бразилска конфедерация на индустрията.
  Споразумението предвижда обмен на информация, сътрудничество при организиране на семинари, бизнес делегации между двете държави, подпомагане на електронната търговия, и създаване на търговска медиация – арбитраж между двете бизнес организации. 
  „С тези конкретни действия очакваме да се развият бизнес отношенията между двете държави,“ коментира главният секретар на БТПП Васил Тодоров в сутрешния новинарски блок на Bulgaria ON AIR. Той подчерта, че отношенията Бразилия- Европейски съюз са едни от ключовите в бразилската политика. Към ползите от европейското законодателство може да бъде добавен и ниският корпоративен данък в България.
   
  „Всички тези предпоставки дават едни възможности, които все още не са използвани,“ отбеляза Васил Тодоров. Главният секретар на БТПП сподели, че интересът на бразилския бизнес е фокусиран първо върху българското земеделие и след това върху енергетиката и по- конкретно върху зелената енергия. В същото време размерът на стокообмена между България и Бразилия за 2010 г. възлиза на 133 млн. долара,“което е ниска стойност, като се има предвид, че Бразилия е шестата по големина икономика в света,“ подчерта Васил Тодоров. 

  Линк

Назад