Назад

Съветът на жените предприемачи за по-изгодни условия за участие в панаири


 • БТПП ще съдейства за изработката на уебсайт на Съвета на жените предприемачи


   
  На първото заседание на Съвета на жените предприемачи към Асоциацията на балканските палати (АВС), провело се в Истанбул и председателствано от Радка Стаменова - председател на Българската асоциация на жените предприемачи, бе договорено Българската търговско-промишлена палата (БТПП) да съдейства за изготвяне на уебсайт на Съвета на жените предприемачи. Очаква се тази стъпка да доведе по-добра кореспонденция и координация между членовете на съвета към АВС, съобщиха от БТПП.
  Българската страна беше представена още от председателя на АВС Цветан Симеонов, от инж. Весела Мирянова от Артекс Инженеринг и от Силвия Николова от Агенция Джи Ен Ел плюс.
  Асоциацията на балканските палати е основана по инициатива на БТПП през септември 1994 г. Нейната основна задача е да съдейства на фирмите от страните членки в развитието на техните двустанни и многостранни връзки и да спомага за либерализацията на търговията на Балканите чрез конкретни предложения към правителствата.

  Линк

 • Съветът на жените предприемачи за по-изгодни условия за участие в панаири
   В Истанбул се проведе среща на Съвета на жените предприемачи към Асоциацията на балканските палати /АВС/ На първото заседание председателствано от Радка Стаменова, която е председател на Българската асоциация на жените предприемачи бе договорено БТПП да съдейства за изготвяне web-сайт на Съвета на жените предприемачи. Така ще бъде изградена по-добра кореспонденция и координация между членовете на Съвета към АВС, съобщиха от БТПП.
   
  Българската страна беше представена още от председателя на Асоциацията на балканските палати /АВС/ Цветан Симеонов, от инж. Весела Мирянова от Артекс Инженеринг  и от Силвия Николова от Агенция Джи Ен Ел плюс.
   
  Договорено бе националните палати от региона да изработят правила за  предоставяне на изгодни условия за участие на жени-предприемачи в изложения и изложби провеждани в балканските страни. Това е практика, която вече се прилага от Съюза на турските ТПП.
   
  Насрочено беше следващото заседание на Асоциацията на балканските палати /АВС/ да се проведе месец ноември с домакинство на Българската търговско-промишлена палата.
   
  Цветан Симеонов, който в момента е председател на Асоциацията на балканските палати проведе разговор с Председател на Съюза на турските ТПП Рифат Хисарчиклиоглу.
   
  Асоциацията на Балканските палати е основана по инициатива на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) през септември 1994 г. Нейната основна задача е да съдейства на фирмите от страните членки в развитието на техните двустанни и многостранни връзки и да спомага за либерализацията на търговията на Балканите чрез конкретни предложения към правителствата. Асоциацията се ръководи от Президент, избиран за едногодишен срок на ротационен принцип, и подпомаган от Секретариат и Работни групи.

  Линк

Назад