Назад

От БТПП искат намаляване на корпоративния данък


 • Banker.bg: БТПП: България ще трябва да намали корпоративния си данък

  Много е важно да оценим сигнала, който президентът Тръмп изпраща към Европа – сигнала с данъците и с това, че той много добре определя икономиката като движещ фактор. Това каза Аспарух Карастоянов от Българската търговско-промишлена палата пред телевизия "Блумбърг". 
  „Този сигнал към Европа е особено важен от гледна точка на това, че Европа има високи данъци и ще бъде принудена също да ги свали, да влезе в рамките на тази т.нар. оптимални 21%. Това касае и България", коментира Карастоянов. 
  Според него ще бъдем принудени да намалим 10%-ния данък или да приемем други форми, колкото и това да бъде невероятно. 
  Експертът прогнозира и спадане на данъците във всички страни в Европа.
  „От своя страна ако искаме да привлечем инвеститори – външни и местни, ние трябва също да сме адекватни, изхождайки от своята икономическа инфраструктура“, допълни той. 

  Линк

 • Investor.bg: Експерт: България ще трябва да намали корпоративния си данък

   

  Аспарух Карастоянов от БТПП прогнозира спадане на данъците във всички страни в Европа
  Много е важно да оценим сигнала, който американският президент Доналд Тръмп изпраща към Европа – сигнала с данъците и с това, че той много добре определя икономиката като движещ фактор. Това каза Аспарух Карастоянов от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
  “Европа ще бъде принудена също да свали данъците и да влезе в рамките на тези т.нар. оптимални 21%", смята експертът.
  Той е на мнение, че България ще бъде принудена да намали 10%-ния данък или да приеме други форми “колкото и това да бъде невероятно“.
  Аспарух Карастоянов прогнозира спадане на налозите във всички страни в Европа.
  „От своя страна, ако искаме да привлечем инвеститори – външни и местни, ние трябва също да сме адекватни, изхождайки от своята икономическа инфраструктура“, заяви Карастоянов.
  Той препоръча на българските политици много внимателно да наблюдават процесите, които се развиват  в САЩ, защото те ще имат отражение в Европейския съюз и в нашата страна.
  „Колкото по-рано ние ги оценим икономически, толкова по-полезно ще бъде това за нас в бъдеще“, посочи той.
  Какви са лостовете за намаляване на данъците в САЩ? Какви изследвания прави екипът на президента на САЩ Доналд Тръмп, за да има комуникация и обратна връзка за идеите си за икономическа политика? Каква ще е ролята на мигрантите в Европа? Вижте повече във видеото!

   


  Линк

 • Novini.dir.bg: Експерт: България ще трябва да намали корпоративния си данък

  Аспарух Карастоянов от БТПП прогнозира спадане на данъците във всички страни в Европа

  Много е важно да оценим сигнала, който американският президент Доналд Тръмп изпраща към Европа - сигнала с данъците и с това, че той много добре определя икономиката като движещ фактор. Това каза Аспарух Карастоянов от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

  “Европа ще бъде принудена също да свали данъците и да влезе в рамките на тези т.нар. оптимални 21%", смята експертът.

  Той е на мнение, че България ще бъде принудена да

   


  Линк

 • Дума 13.02.2018 г., с. 5: От БТПП искат намаляване на корпоративния данък

  Много е важно да оценим сигнала, който президентът Тръмп изпраща към Европа - сигнала с данъците и с това, че той много добре определя икономиката като движещ фактор. Това каза Аспарух Карастоянов от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) пред "Блумбърг тв България" "Този сигнал към Европа е особено важен от гледна точка на това, че Европа има високи данъци и ще бъде принудена също да ги свали, да влезе в рамките на тази т.нар. оптимални 21%". По думите му това касае и България.
  "В България ще бъдем принудени да намалим 10%-ния данък или да приемем други форми, колкото и това да бъде невероятно", заяви Карастоянов. Той прогнозира спадане на данъците във всички страни в Европа. "Ако искаме да привлечем инвеститори - външни и местни, ние трябва също да сме адекватни, изхождайки от своята икономическа инфраструктура", каза той.


  Линк

Назад