Назад

БТПП ще съдейства за изработката на уебсайт на Съвета на жените предприемачи


 • Председателят на БТПП участва в семинар на ЕК „Гражданското общество и търговията с поглед на изток”


   
  Линк

 • БТПП ще съдейства за изработката на уебсайт на Съвета на жените предприемачи


   На първото заседание на Съвета на жените предприемачи към Асоциацията на балканските палати (АВС), провело се в Истанбул и председателствано от Радка Стаменова - председател на Българската асоциация на жените предприемачи, бе договорено Българската търговско-промишлена палата (БТПП) да съдейства за изготвяне на уебсайт на Съвета на жените предприемачи. Очаква се тази стъпка да доведе по-добра кореспонденция и координация между членовете на съвета към АВС, съобщиха от БТПП.


  Българската страна беше представена още от председателя на АВС Цветан Симеонов, от инж. Весела Мирянова от Артекс Инженеринг и от Силвия Николова от Агенция Джи Ен Ел плюс.
   
  Асоциацията на балканските палати е основана по инициатива на БТПП през септември 1994 г. Нейната основна задача е да съдейства на фирмите от страните членки в развитието на техните двустанни и многостранни връзки и да спомага за либерализацията на търговията на Балканите чрез конкретни предложения към правителствата.
   
  От БТПП съобщиха още, че на събитието в Турция е договорено националните палати от региона да изработят правила за предоставяне на изгодни условия за участие на жени-предприемачи в изложения и изложби провеждани в балканските държави - практика, която вече се прилага от Съюза на турските ТПП. Насрочено е и следващото заседание на Асоциацията на балканските палати да се проведе месец ноември с домакинство на Българската търговско-промишлена палата.

  Линк

Назад