Назад

Годишни награди на БТПП „Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната" - издание 2017


 • Тържественото връчване на наградите се проведе в София хотел Балкан.Официални ...

  За 24-ти път БТПП раздаде годишни награди за постижения в икономиката.

  Тържественото връчване на наградите се проведе в София хотел Балкан.

  Официални гости на събитието бяха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, зам. – министърът на икономиката Александър Манолев, който имаше възможността да връчи отличието в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016 г.”, зам. – министърът на туризма Ирена Георгиева, заместник – кметът на София Дончо Барбалов и зам. – министърът на труда Лазар Лазаров, Мариета Захариева - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Сред гостите имаше и представители на държавните институции, на дипломатическите мисии, акредетирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари) и партньори на Палатата от страната и чужбина.

  „Креативният дух сега ни е още по-необходим, защото сме изправени пред предизвикателството на председателството на малка България на най-голямата икономическа общност по света, а именно Европейският съюз. Приятно е да отбележим, че нашата икономика изглежда все по-добре“. Това заяви в приветственото си слово председателят на БТПП Цветан Симеонов. 

  Зам.-министърът Манолев посочи, че през изминалата година българските компании са продължили да се развиват устойчиво и на все повече пазари. „Това се потвърждава от статистиката, експортът на страната се увеличи с 14 на сто, а общите усилия на бизнеса и правителството се отрази в повишаване на кредитния рейтинг от страна на Standard & Poor`s”, допълни той. 

  С награди - бронзови статуетки „Хермес", дело на Ставри Калинов, получиха мениджърите на спечелилите фирми. Три от дружествата заеха първо място в класацията ТОП 100, разделена на три категории - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2016 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2015-2016 г. В първата категория отличие получи фирмата „Джаимекс ООД" гр. Бургас. Във втората - „Дженерал дистрибюшън АД", гр. София, а в третата - „Агрофарм ООД", гр. Пазарджик. С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Н.Пр. г-н ШинБунам и г-жа Мария Галиндо - старши търговски съветник в Посолството на Съединените американски щати в Република България

  За първо място в категорията "50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2016/2015 г.", наградата получи „Дружба стъкларски заводи АД“ гр. София.

  Министър Петков награди „Лидл България ЕООД енд Ко” КД, с. Равно поле, общ. Елин Пелин, за фирма с максимални приходи от продажби в Югозападен район.

  За категория "ТОП 10x6 - фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 г. в националните райони за планиране", отличие получиха също: „Палфингер Продукционстехник България ЕООД“ гр. Червен бряг; „Солвей Соди АД“ гр. Девня; „Астра Биоплант ЕООД“ гр. Сливо поле, обл. Русе; „Севан ООД“ гр. Бургас.; „Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД“ с. Радиново. общ. Пловдив.

  ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА – ВРАЦА бе отличена на първо място сред регионалните палати/камари в категория „за принос при постигане целите и задачите на БТПП“.

  БРАНШОВА КАМАРА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕИ ТЪРГОВЦИТЕ НА ТЕЛФЕРИ И КРАНОВЕ получи наградата в категория Браншова организация „за принос при постигане целите и задачите на БТПП.

  Bloomberg TV Bulgaria бе удостоена с наградата на Българската търговско-промишлена палата „за обективно представяне ролята на Палатата като най-голямата национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на БТПП“.

  Георги Георгиев – журналист и водещ на „Тази сутрин”, получи плакет и грамота „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита” в категория журналист за 2016 г.


  Линк

 • Bloomberg TV Bulgaria бе отличен с една от годишните награди ...

  БТПП отличи Bloomberg TV Bulgaria.


  Bloomberg TV Bulgaria бе отличен с една от годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за постижения в икономиката.

  Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията "Медия" за обективно представяне ролята на Палатата като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете ѝ по актуалните промени и редовно излъчване на новини от ежедневните дейности на БТПП.

  „Сърдечно благодаря на Българската търговско-промишлена палата за положителната оценка, която дава на Bloomberg TV Bulgaria. Като единствения телевизионен бизнес канал в България ние ежедневно се стремим да предоставяме задълбочена и достоверна информация за икономическите и финансовите процеси и събития по света и у нас, както и да даваме трибуна за различните гледни точки и да гледаме напред в бъдещето. С екип от едни от най-добрите експерти във финансовата журналистика се стараем да бъдем полезни на широката бизнес общност в България и на всички бъдещи предприемачи, които не спират да търсят успеха“, каза Георги Бисерински, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria.

  На 24-тите годишни награди на БТПП бяха отличени компании с постижения в бизнеса, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист, както и посланика на Република Корея Н. Пр. Шин Бунам.  


  Линк

 • Лидл България с поредни признания за принос в българската икономика


  Веригата бе отличена за приходи от продажби в Югозападен район, а благодарение на възможностите за експорт, които предлага, ключов нейн доставчик бе обявен за „Износител на годината“

  Лидл България получи поредното признание за приноса си към развитието на българската икономика и българските производители.

  Компанията бе отличена на 24-то издание на годишните награди на Българска търговско-промишлена палата ТОП 100 за 2016 г., които традиционно се присъждат на фирми с най-значими финансови резултати и продажби за годината. Лидл България получи приз в категорията „Топ 10х6“ за фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 г. в Югозападен район за планиране.

  „От стъпването си на българския пазар досега Лидл България постепенно се утвърждава като водеща търговска верига в страната и ключов инвеститор, работодател и данъкоплатец. За нас тази награда е поредното свидетелство за приноса ни към българската икономика и дългосрочния ни и устойчив ангажимент в подкрепа на българското производство“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

  Компанията е отговорен работодател на над 2 300 служители. През юли месец тази година веригата откри своя втори логистичен център в страната – в с. Кабиле, Ямбол, с инвестиция на стойност над 80 млн. лв. и допълнителни 1,5 млн. лв., инвестирани във важни за региона и местната общност проекти. Доказателство за приноса на Лидл България към българската икономика е и стойността на платените данъци и такси за 2016 г., която възлиза на 95 млн. лв, както и дългогодишното успешно партньорство с българските производители – с над 40% от настоящите си български доставчици компанията работи от 2010 г. Друг важен показател е капиталът, който остава в България – 49-51% от обема на разплащанията на седмична база между Лидл България и доставчиците на стоки са в лева и към български фирми.

  От създаването си до днес търговската верига дава реален шанс за устойчиво бизнес развитие на малки, средни и големи компании, като допринася за повишаване обема и качеството на тяхната продукция, увеличава конкурентоспособността им на нашия и чуждестранен пазар и им осигурява възможност за експорт към редица европейски държави.

  Именно приносът на Лидл България за развитието на износа на българските производители бе отличен и в друга престижна класация – „Агробизнесмен на България 2017“, проведена в рамките на годишната среща на агробизнеса, организирана от вестник „Български фермер“. В категория „Износител на годината“ бе отличен един от ключовите партньори на веригата – консервна фабрика Пелтина, водещ производител на зеленчукови консерви за страната и чужбина.

  Пелтина стартира партньорството си с Лидл България през 2014 г. с 88 тона продукция, което представлява 4% обем от общия обем готов продукт на фабриката. Днес те вече реализират над 536 тона продукция, или 17% от общия обем, 10% от които се изнасят към редица държави, в които Lidl оперира като Полша, Унгария, Румъния, Словакия, Латвия, Белгия, Гърция и САЩ.

  Линк

 • ЛИДЛ с поредни признания за принос в българската икономика; 12.12.2017 г., с. 10


  Лидл България получи поредното признание за приноса си към развитието на
  българската икономика и българските производители.
  Компанията бе отличена на 24-то издание на годишните награди на Българска
  търговско-промишлена палата ТОП 100 за 2016 г., които традиционно се присъждат на
  фирми с най-значими финансови резултати и продажби за годината. Лидл България
  получи приз в категорията „Топ 10x6'' за фирми с максимални приходи от продажби и
  печалба за 2016 г. в Югозападен район за планиране.
  „От стъпването си на българския пазар досега Лидл България постепенно се
  утвърждава като водеща търговска верига в страната и ключов инвеститор, работодател
  и данъкоплатец, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на
  Лидл България.
  През юли месецтази година веригата откри своя втори логистичен център в страната - в
  село Кабиле, Ямбол, с инвестиция на стойност над 80 млн. лв. и допълнителни 1,5 млн.
  лв., инвестирани във важни за региона и местната общност проекти. Доказателство за
  приноса на Лидл България към българската икономика е и стойността на платените
  данъци и такси за 2016 г., която възлиза на 95 млн. лв, както и дългогодишното
  успешно партньорство с българските производители -с над 40% от настоящите си
  български доставчици компанията работи от 2010 г. Друг важен показател е капиталът,
   
  8
  който остава в България -49- 51% от обема на разплащанията на седмична база между
  Лидл България и доставчиците на стоки са в лева и към български фирми.

 • „Астра Биоплант" с плакет и грамота от Търговската палата; 06.12.2017 г., с. 5


  Българска търговско-промишлена палата награди с плакет и грамота русенския
  производител на биодизел „Астра Биоплант". Официалната церемония по връчване на
  годишните награди за постижения в икономиката на бизнес организацията се проведе в
  София хотел Балкан. От името на „Астра Биоплант" наградите прие управителят
  Димитър Минчев.
  Както „Утро" вече писа, базираната в Сливо поле компания попадна в тазгодишната
  класация Топ 100 на БТПП, като фирмата с максимални приходи от продажби и
  печалба за 2016 г. в Северен-централен район. За миналата година „Астра Биоплант"
  отчита приходи в размер на 758,139 млн. лева, срещу 327 812 хил.лева за 2015 г. и
  бележи ръст със 131% спрямо 2015 г.
  През 2016 г. „Астра Биоплант" реализира печалба 12,607 млн. лева, при загуба от 1,37
  млн. лева през 2015 г. Рентабилността е 1.66% - показател за по добра ефективност от
  управлението на ресурсите, посочват от БТПП.
  „Астра Биоплант" е част от групата на „Булмаркет ДМ".

 • Търговско-промишлената палата с престижна награда за годината; 07.12.2017 г., с. 2


  С бронзова статуетка „Хермес" и грамота беше отличена Търговско-промишлена
  палата-Враца, по време на присъждането на годишните награди на БТПП за тази
  година. Изпълнителният й директор Илиана Филипова получи приза за първо място в
  категория „Регионална тьрговско-промишлена палата (камара) в системата на БТПП -
  за принос при постигане целите и задачите на БТПП".
  На церемонията, която се състоя на 4 декември в столичния хотел „Балкан", с годишни
  награди бяха отличени и посланикът на Република Корея Шин Бунам, фирми,
  търговски представители, браншови организации, медии и журналисти.
  На тържеството присъстваха представители на държавните институции,
  дипломатическите мисии акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови
  организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на
  Палатата от страната и чужбина.
   
  Врачанската ТПП е с утвърден имидж не само на регионално ниво, но и сред
  европейските си партньори, с които работи по реализиране на проекти.

 • Връчиха годишните награди за постижения в икономиката


  За 24-ти пореден път вчера бяха връчени традиционните годишни награди за постижения в икономиката

  С бронзови статуетки "Хермес", дело на известния скулптор Ставри Калинов, плакети и грамоти, бяха наградени победителите в Класацията на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ "Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната" - издание 2017, съобщиха от БТПП.

  В трите категории: изменение на нетните приходи от продажби за периода, максимална величина на печалбата на 100лв. собствен капитал и максимална величина на печалбата на 100лв. пригоди от продажби, победители станаха съответно „Агрофарм“ ООД, „Дженерал Дистрибюшън“ АД и „Джаимекс“ АД

  На церемонията, която се състоя вчера в столичния хотел "Балкан", с годишни награди бяха отличени и посланика на Република Корея Шин Бунам, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист, посочиха от търговската палата.
  На тържеството присъстваха представители на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на Палатата от страната и чужбина.

   


  Линк

 • Chernomore.bg: Bloomberg TV Bulgaria с отличие на годишните награди на БТПП

  Bloomberg TV Bulgaria бе отличен на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за постижения в икономиката. Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията "Медия" за обективно представяне ролята на Палатата като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете й по актуалните промени и редовно излъчване на новини от ежедневните дейности на БТПП.

   

  „Сърдечно благодаря на Българската търговско-промишлена палата за положителната оценка, която дава на Bloomberg TV Bulgaria. Като единствения телевизионен бизнес канал в България, ние ежедневно се стремим да предоставяме задълбочена и достоверна информация за икономическите и финансовите процеси и събития по света и у нас, както и да даваме трибуна за различните гледни точки и да гледаме напред в бъдещето. С екип от едни от най-добрите експерти във финансовата журналистика се стараем да бъдем полезни на широката бизнес общност в България и на всички бъдещи предприемачи, които не спират да търсят успеха“, каза Георги Бисерински, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria.

   

  "Bloomberg TV Bulgaria бе избрана по обективни показатели. Водим точна статистика кой какво точно публикува, дали то е от позицията на пазарната икономика, дали е в полза на българското предприемачество и за постигане на по-бърз растеж в целия свят", заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов. "Конкуренцията беше много голяма, защото все по-силно навлизат и изцяло дигиталните медии, но Bloomberg TV Bulgaria е добър с това, че съчетава едновременно и телевизия и дигитална медия".

   

  На 24-тите годишни награди на БТПП бяха отличени компании с постижения в бизнеса, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист, както и посланика на Република Корея Н. Пр. Шин Бунам.

   

  Повече можете да видите в репортажа от церемонията тук.


  Линк

 • Utroruse.com: „Астра Биоплант“ с плакет и грамота от Търговската палата

  Българската търговско-промишлена палата награди с плакет и грамота русенския производител на биодизел "Астра Биоплант". Официалната церемония по връчване на годишните награди за постижения в ...


  Линк

 • Зам.-министърът на Икономиката Александър Манолев връчи годишните награди на БТПП


  Повече от 200 гости уважиха годишните награди на Българска търговско-промишлена палата (БТПП). Зам.-министърът на Икономиката Александър Манолев имаше възможността да връчи отличието в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016 г.”

  “В края сме на една добра година за българското производство, през която компаниите ни се развиваха устойчиво и достигаха все повече нови пазари. Факт, който се вижда и по статистическите данни – износът на страната ни расте с 14%, а една от най-големите агенции – Standard&Poor’s повиши кредитния рейтинг на страната и той вече е в инвестиционната скала.
  Така че съвсем естествено всички ние гледаме с високи очаквания към 2018 г. Прогнозите ни са, че през следващата година, с най-голям дял от инвестициите ще бъдат тези за увеличаване на производствения капацитет – около 1/3 от всички инвестиции”, каза още Манолев. 

  По думите му около 20% инвестициите ще бъдат за въвеждане на нови технологии в производството.

  “Надявам се и всичко това да направи българските компании още по-конкуренти и успешни на международния пазар”, допълни Манолев.


  Линк

 • Годишни награди на БТПП за постижения в икономиката


  София Хотел Балкан 
   

  За 24-ви път БТПП ще връчи своите Годишни награди за постижения в икономиката.  С бронзови статуетки "Хермес", дело на известния скулптор Ставри Калинов, плакети и грамоти ще бъдат наградени победителите в Класацията на БТПП "Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната" - издание 2017.

  С годишни награди ще бъдат отличени и посланик, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист. Кои са носителите на престижните отличия за 2017 г. ще стане известно при самото връчване на наградите на тържествена церемония.

  На тържеството ще присъстват представители на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на Палатата от страната и чужбина.


  Линк

 • Българската търговско-промишлена палата (БТПП) раздаде Годишните си награди за постижения ...

  Цв. Симеонов: Креативният дух е още по-необходим.  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) раздаде Годишните си награди за постижения в икономиката - Топ 100 на водещите фирми през изтеклата година. 

  Посланикът на Република Корея у нас Негово превъзходителство Шин Бунам беше награден за развитието на двустранните отношения. 
  Тази година в класацията участваха 6 400 компании, които произвеждат повече от 80% от БВП, а приходите от продажби на първите 100 от тях са нараснали близо един път и половина през последната година. 
  Креативният дух сега ни е още по-необходим, защото сме изправени пред предизвикателството на председателството на малка България на най-голямата икономическа общност по света, а именно Европейският съюз. Приятно е да отбележим, че нашата икономика изглежда все по-добре, заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов
  Отличени за приноса си бяха и търговски съветник в посолството на САЩ у нас, както и регионалната търговска палата във Враца за подобряването на бизнес средата в района.


  Линк

 • ЗА 24-ТИ ПЪТ БТПП РАЗДАДЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ПОСТИЖЕНИЯ В ИКОНОМИКАТА ПО ВРЕМЕ НА ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ


  За 24-ти път БТПП раздаде годишни награди за постижения в икономиката по време на официална церемония. Тържественото връчване на наградите се проведе в София хотел Балкан.

  Официални гости на събитието бяха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, зам. – министърът на икономиката Александър Манолев, който имаше възможността да връчи отличието в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016 г.”, зам. – министърът на туризма Ирена Георгиева, заместник – кметът на София Дончо Барбалов и зам. – министърът на труда Лазар Лазаров, Мариета Захариева - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Сред гостите имаше и представители на държавните институции, на дипломатическите мисии, акредетирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари) и партньори на Палатата от страната и чужбина.

  „Креативният дух сега ни е още по-необходим, защото сме изправени пред предизвикателството на председателството на малка България на най-голямата икономическа общност по света, а именно Европейският съюз. Приятно е да отбележим, че нашата икономика изглежда все по-добре“. Това заяви в приветственото си слово председателят на БТПП Цветан Симеонов

  Зам.-министърът Манолев посочи, че през изминалата година българските компании са продължили да се развиват устойчиво и на все повече пазари. „Това се потвърждава от статистиката, експортът на страната се увеличи с 14 на сто, а общите усилия на бизнеса и правителството се отрази в повишаване на кредитния рейтинг от страна на Standard & Poor's”, допълни той.  

  С награди - бронзови статуетки „Хермес", дело на Ставри Калинов, получиха мениджърите на спечелилите фирми. Три от дружествата заеха първо място в класацията ТОП 100, разделена на три категории - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2016 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2015-2016 г. В първата категория отличие получи фирмата „Джаимекс ООД" гр. Бургас. Във втората - „Дженерал дистрибюшън АД", гр. София, а в третата - „Агрофарм ООД", гр. Пазарджик. С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Н.Пр. г-н ШинБунам и г-жа Мария Галиндо - старши търговски съветник в Посолството на Съединените американски щати в Република България

  За първо място в категорията "50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2016/2015 г.", наградата получи „Дружба стъкларски заводи АД“ гр. София.

  Министър Петков награди „Лидл България ЕООД енд Ко” КД, с. Равно поле, общ. Елин Пелин, за фирма с максимални приходи от продажби в Югозападен район.

  За  категория "ТОП 10x6 - фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 г. в националните райони за планиране", отличие получиха също: „Палфингер Продукционстехник България ЕООД“ гр. Червен бряг; „Солвей Соди АД“ гр. Девня; „Астра Биоплант ЕООД“ гр. Сливо поле, обл. Русе; „Севан ООД“ гр. Бургас.; „Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД“ с. Радиново. общ. Пловдив.

  ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА – ВРАЦА бе отличена на първо място сред регионалните палати/камари в категория „за принос при постигане целите и задачите на БТПП“.

  БРАНШОВА КАМАРА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕИ ТЪРГОВЦИТЕ НА ТЕЛФЕРИ И КРАНОВЕ получи наградата в категория Браншова организация „за принос при постигане целите и задачите на БТПП.

  Bloomberg TV Bulgaria бе удостоена с наградата на Българската търговско-промишлена палата „за обективно представяне ролята на Палатата като най-голямата национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на БТПП“.

  Георги Георгиев – журналист и водещ на „Тази сутрин”, получи плакет и грамота „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита” в категория журналист за 2016 г.

  Медийни партньори на Годишните награди на БТПП – 2017 г. са: БНТ, БТА, ТВ Европа, Медийна група Инвестор. БГ (включва Investor.bg, Блумбърг ТВ България, България Он Еър), Вестник „Монитор“; Вестник „19 минути“, Списание „Икономика“, Списание „Бизнес клуб“.


  Линк

 • Зам.-министърьт на икономиката Александър Манолев участва в церемонията по връчване на годишните награди на Българската търговско- промишлена палата


  06.12.2017 г., с. 8
  Снимка на три колони - Зам.-министърьт на икономиката Александър Манолев участва
  в церемонията по връчване на годишните награди на Българската търговско-
  промишлена палата

 • Търговско промишлена палата-Враца с най-високия приз от годишните награди на БТПП


  С бронзовa статуетка "Хермес" и грамота беше наградена Търговско-промишлена палата– Враца, по време на присъждането на годишните награди на БТПП за 2017 година. Изпълнителният директор на ТПП-Враца Илиана Филипова получи приза за първо място в категория "Регионална търговско-промишлена палата (камара) в системата на БТПП - за принос при постигане целите и задачите на БТПП".
  С годишни награди бяха отличени и посланика на Република Корея Шин Бунам, фирми, търговски представители, браншови организации, медии и журналисти. На тържеството присъстваха представители на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати, партньори от страната и чужбина.
   

  Линк

 • БТПП отличи Bloomberg TV Bulgaria


   

  Bloomberg TV Bulgaria бе отличен с една от годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за постижения в икономиката.
   
  Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията "Медия" за обективно представяне ролята на Палатата като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете ѝ по актуалните промени и редовно излъчване на новини от ежедневните дейности на БТПП.
   
  „Сърдечно благодаря на Българската търговско-промишлена палата за положителната оценка, която дава на Bloomberg TV Bulgaria. Като единствения телевизионен бизнес канал в България ние ежедневно се стремим да предоставяме задълбочена и достоверна информация за икономическите и финансовите процеси и събития по света и у нас, както и да даваме трибуна за различните гледни точки и да гледаме напред в бъдещето. С екип от едни от най-добрите експерти във финансовата журналистика се стараем да бъдем полезни на широката бизнес общност в България и на всички бъдещи предприемачи, които не спират да търсят успеха“, каза Георги Бисерински, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria.
   
  На 24-тите годишни награди на БТПП бяха отличени компании с постижения в бизнеса, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист, както и посланика на Република Корея Н. Пр. Шин Бунам.  

   


  Линк

 • БТПП отличи Bloomberg TV Bulgaria

  Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията Медия Прочети цялата Топ Новина


  Линк

 • Търговско промишлена палата Враца – с най-високия приз от годишните награди на БТПП


  С бронзовa статуетка "Хермес" и грамота беше наградена Търговско-промишлена палата– Враца, по време на присъждането на годишните награди на БТПП за 2017 година. Изпълнителният директор на ТПП Враца Илиана Филипова получи приза за първо място в категория "Регионална търговско-промишлена палата (камара) в системата на БТПП - за принос при постигане целите и задачите на БТПП".
  С годишни награди бяха отличени и посланика на Република Корея Шин Бунам, фирми, търговски представители, браншови организации, медии и журналисти. На тържеството присъстваха представители на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати, партньори от страната и чужбина.
   


  Линк

 • БТПП отличи Bloomberg TV Bulgaria

  Bloomberg TV Bulgaria бе отличен с една от годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за постижения в икономиката.

  Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията "Медия" за обективно представяне ролята на Палатата като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете ѝ по актуалните промени и редовно излъчване на новини от ежедневните дейности на БТПП.

  „Сърдечно благодаря на Българската търговско-промишлена палата за положителната оценка, която дава на Bloomberg TV Bulgaria. Като единствения телевизионен бизнес канал в България ние ежедневно се стремим да предоставяме задълбочена и достоверна информация за икономическите и финансовите процеси и събития по света и у нас, както и да даваме трибуна за различните гледни точки и да гледаме напред в бъдещето. С екип от едни от най-добрите експерти във финансовата журналистика се стараем да бъдем полезни на широката бизнес общност в България и на всички бъдещи предприемачи, които не спират да търсят успеха“, каза Георги Бисерински, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria.

  На 24-тите годишни награди на БТПП бяха отличени компании с постижения в бизнеса, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист, както и посланика на Република Корея Н. Пр. Шин Бунам.  


  Линк

 • Първо място за Търговско-промишлена палата Враца на годишните награди на БТПП


  С бронзова статуетка „Хермес” и грамота беше наградена Търговско-промишлена палата Враца, по време на присъждането на годишните награди на БТПП за 2017 година. Г-жа Илиана Филипова, Изпълнителен директор на ТПП-Враца, получи приза за първо място е категория „Регионална търговско-промишлена палата (камара) в системата на БТПП – за принос при постигане целите и задачите на БТПП.

  Церемонията се състоя на 04.12.2017 година в столичния хотел „Балкан”.


  Линк

 • Първо място за Търговско-промишлена палата– Враца на годишните награди на БТПП


  С бронзовa статуетка "Хермес" и грамота беше наградена Търговско-промишлена палата– Враца, по време на присъждането на годишните награди на БТПП за 2017 година. Илиана Филипова, изпълнителен директор на ТПП-Враца получи приза за Първо място в Категория "Регионална търговско-промишлена палата (камара) в системата на БТПП - за принос при постигане целите и задачите на БТПП".

  На церемонията, която се състоя на 4 декември 2017 г., в столичния хотел "Балкан", с годишни награди бяха отличени и посланика на Република Корея Шин Бунам, фирми, търговски представители, браншови организации, медии и журналисти. На тържеството присъстваха представители на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на Палатата от страната и чужбина.


  Линк

 • Търговско-промишлена палата - Враца с първо място на годишните награди на БТПП


  С бронзовa статуетка "Хермес" и грамота беше наградена Търговско-промишлена палата – Враца, по време на присъждането на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за 2017година. Г-жа Илиана Филипова, Изпълнителен директор на ТПП-Враца ...


  Линк

 • БТПП отличи Bloomberg TV Bulgaria


  Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията Медия
  Bloomberg TV Bulgaria бе отличен с една от годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за постижения в икономиката.

  Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията "Медия" за обективно представяне ролята на Палатата като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете

   


  Линк

 • Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията Меди


  Bloomberg TV Bulgaria бе отличен на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за постижения в икономиката. Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията "Медия" за обективно представяне ролята на Палатата като най-голяма национална работодателска организация в деловя живот на страната, за отразяване на позициите на членовете й по актуалните промени и редовно излъчване на новини от ежедневните дейности на БТПП.
   
  „Сърдечно благодаря на Българската търговско-промишлена палата за положителната оценка, която дава на Bloomberg TV Bulgaria. Като единствения телевизионен бизнес канал в България, ние ежедневно се стремим да предоставяме задълбочена и достоверна информация за икономическите и финансовите процеси и събития по света и у нас, както и да даваме трибуна за различните гледни точки и да гледаме напред в бъдещето. С екип от едни от най-добрите експерти във финансовата журналистика се стараем да бъдем полезни на широката бизнес общност в България и на всички бъдещи предприемачи, които не спират да търсят успеха“, каза Георги Бисерински, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria.
   
  На 24-тите годинишни награди на БТПП бяха отличени компании с постижения в бизнеса, търговски прердставител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист, както и посланика на Република Корея Н. Пр. Шин Бунам.   

  Линк

 • Bloomberg TV Bulgaria с отличие на годишните награди на БТПП


  Bloomberg TV Bulgaria бе отличен на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за постижения в икономиката. Единственият бизнес канал в България получи признание в категорията Медия за обективно представяне ролята на Палатата като най-голяма национална работодателска организация в деловя живот на страната, за отразяване на позициите на членовете й по актуалните промени и редовно излъчване на новини от ежедневните дейности на БТПП.

  „Искам сърдечно да благодаря на Българската търговско-промишлена палата за положителната оценка, която дава на Bloomberg TV Bulgaria. Като единствения телевизионен бизнес канал в България, ние ежедневно се стремим да предоставяме задълбочена и достоверна информация за икономическите и финансовите процеси и събития по света и у нас, както и да даваме трибуна за различните гледни точки и да гледаме напред в бъдещето. С екип от едни от най-добрите експерти във финансовата журналистика се стараем да бъдем полезни на широката бизнес общност в България и на всички бъдещи предприемачи, които не спират да търсят успеха“, каза Георги Бисерински, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria.

  На 24-тите годинишни награди на БТПП бяха отличени компании с постижения в бизнеса, търговски прердставител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист, както и посланика на Република Корея Н. Пр. Шин Бунам.

   


  Линк

 • БТПП връчи традициоонните си годишни награди

  Прогнозите ни са, че през следващата година, с най-голям дял от инвестициите ще бъдат тези за увеличаване на производствения капацитет – около 1/3 от всички инвестиции. Това съобщи заместник-министъра на икономиката Александър Манолев по време на церемонията по връчване на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).


  Линк

 • БТПП връчи традициоонните си годишни награди

  Прогнозите ни са, че през следващата година, с най-голям дял от инвестициите ще бъдат тези за увеличаване на производствения капацитет - около 1/3 от всички инвестиции. Това съобщи заместник-министъра на икономиката Александър Манолев по време на церемонията по връчване на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

  По думите му около 20% инвестициите ще бъдат за въвеждане на нови технологии в производството.

  "В края сме на една добра година за българското производство. Компаниите ни се развиваха устойчиво и достигаха все повече нови пазари. Факт, който се вижда и по статистическите данни - износът на страната ни расте с 14%", каза зам.-министър Манолев. Той акцентира и на факта, че една от най-големите агенции - Standard&Poor's повиши кредитния рейтинг на страната и той вече е в инвестиционната скала.

  Бронзови статуетки „Хермес", дело на Ставри Калинов, и грамота получиха мениджърите на спечелилите фирми.

  Наградените

  В трите категории в класацията ТОП 100 награди получиха:

  - за максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2016 г. беше отличена фирмата „Джаимекс ООД" гр. Бургас;

  - за максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал отличието бе дадено на „Дженерал дистрибюшън АД" от София;

  - за изменение на нетните приходи от продажби за периода 2015-2016 г. наградато отиде при „Агрофарм ООД", гр. Пазарджик.

  За фирма с максимални приходи от продажби в Югозападен район наградата получи „Лидл България ЕООД енд Ко" КД, с. Равно поле, общ. Елин Пелин

  За  категория "ТОП 10x6 - фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 г. в националните райони за планиране" отличие получиха също: „Палфингер Продукционстехник България ЕООД" гр. Червен бряг; „Солвей Соди АД" гр. Девня; „Астра Биоплант ЕООД" гр. Сливо поле, обл. Русе; „Севан ООД" гр. Бургас.; „Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД" с. Радиново. общ. Пловдив.

  С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Н.Пр. г-н Шин Бунам и г-жа Мария Галиндо - старши търговски съветник в Посолството на Съединените американски щати в Република България

  За първо място в категорията "50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2016/2015 г.", наградата получи „Дружба стъкларски заводи АД" гр. София.

  Търговско-промишлената палата - Враца бе отличена на първо място сред регионалните палати/камари в категория „за принос при постигане целите и задачите на БТПП".

  Браншовата камара на производителите и търговците на телфери и кранове получи наградата в категория Браншова организация „за принос при постигане целите и задачите на БТПП.

  Bloomberg TV Bulgaria бе удостоена с наградата на Българската търговско-промишлена палата „за обективно представяне ролята на Палатата като най-голямата национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на БТПП".

  Георги Георгиев - журналист и водещ на „Тази сутрин", получи плакет и грамота „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита" в категория журналист за 2016 г.

  Освен заместник-министърът на икономика Александър Манолев, на церемонията присъстваха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, които връчиха награди.


  Линк

 • БТПП раздаде годишните си награди за постижения в бизнеса


  За 24-ти път БТПП раздаде годишни награди за постижения в икономиката по време на официална церемония.

  Зам. – министърът на икономиката Александър Манолев връчи отличието в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016”. Той посочи, че през изминалата година българските компании са продължили да се развиват устойчиво и на все повече пазари. „Това се потвърждава от статистиката, експортът на страната се увеличи с 14 на сто, а общите усилия на бизнеса и правителството се отрази в повишаване на кредитния рейтинг от страна на Standard & Poor's”, допълни той.

  "Прогнозите ни са, че през следващата година, с най-голям дял от инвестициите ще бъдат тези за увеличаване на производствения капацитет – около 1/3 от всички инвестиции", подчерта Манолев. По думите му около 20% инвестициите ще бъдат за въвеждане на нови технологии в производството.

  Три от дружествата заеха първо място в класацията ТОП 100, разделена на три категории - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2016 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2015-2016.

  В първата категория отличие получи фирмата „Джаимекс ООД" гр. Бургас. Във втората - „Дженерал дистрибюшън АД", гр. София, а в третата - „Агрофарм ООД", гр. Пазарджик.

  С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Н.Пр. г-н Шин Бунам и г-жа Мария Галиндо - старши търговски съветник в Посолството на Съединените американски щати в Република България.

  За първо място в категорията "50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2016/2015 г.", наградата получи „Дружба стъкларски заводи АД“ гр. София.

  Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков награди „Лидл България ЕООД енд Ко” КД, с. Равно поле, общ. Елин Пелин, за фирма с максимални приходи от продажби в Югозападен район.

  За категория "ТОП 10x6 - фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 г. в националните райони за планиране", отличие получиха също: „Палфингер Продукционстехник България ЕООД“ гр. Червен бряг; „Солвей Соди АД“ гр. Девня; „Астра Биоплант ЕООД“ гр. Сливо поле, обл. Русе; „Севан ООД“ гр. Бургас.; „Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД“ с. Радиново. общ. Пловдив.


  Линк

 • Вижте топ 100 на фирмите у нас, класирани от БТПП


  За 19-а поредна година Българската Търговско-Промишлена Палата представи вчера вечерта на официална церемония своята класация „Топ 100 фирми, водещи в икономиката на България."

  За целта бяха обработени отчетите на над 6000 фирми от реалния сектор, които произвеждат 82.48% от брутния вътрешен продукт на страната за 2016 г.

  Вижте призьорите в отделните класации:

  Стоте фирми, класирани по изменение на нетните приходи от продажби за 2015/2016 г.

  Общо 91 от фирмите в подреждането са увеличили приходите си от продажби с над 100% за съответния период. Лидери в това отношение са Агрофарм ООД Пазарджик с ръст от 978% повишение на продажбите до 22 млн. лв. и Плиска Ойл Шумен с нарастване от 459%.

  Над 400% повишение се отчитат през 2016 г. и от Черноморски фураж, Билд-Ма от Кюстендил, а също и две фирми от София – Бернщайн Енд Ко и Уестум България.

  Стоте фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал

  Топ 3 тук се оглавява от три софийски фирми, като начело е Кенвело България с 262.85 лв. печалба на 100 лв. капитал, както и Дженерал Дистрибюшън и Феникс Инверс с респективно 144 и 137 лв. печалба на 100 лв. капитал.

  Други осем фирми също могат да се похвалят с показател над 100. Това са Мездра Газ, Астра Биоплант, Белаз София, СЖС България, Булгарконсерв Рупите, Денели Комерс, ИСА – Инженеринг Дизайн Сървисис и Хидро – Грант България.

  Стоте фирми, класирани по максимална величина печалба на 100 лв. приходи от продажби през 2016 г.

  Ямболската Калибровани Стомани и бургаската Джаимекс са начело по този показател, като отчитат респективно 56.10 и 52.78 лв. печалба на 100 лв. приходи.

  Показател от над 50 имат още от седем фирми: Тинса ЕООД, Деко технолоджи, Рудметал, Ен-Табако, Одит Гарант, Иса Инженеринг Дизайн Сървисис и Есетра Комерс.

  50-те фирми, класирани по изменението на печалбата за 2016/15 г.

  Дружба стъкларски заводи и Филипополис РК от Пловдив са двете компании в страната, реализирали над 1000% ръст на печалбата си спрямо година по-рано (съответно 1112 и 1003%). Изменението на печалбата при Нямуно Банга е от 681%, докато при несебърската Съни Комерс – 679 на сто.

  Над 500% повишение на този показател имат още: Кьокнер Металснаб, Пачико Русе, Медикет-Цех, публичната Неохим, Стемо и старозагорската Прогрес АД.

  Кои са най-големите фирми в шестте района на България?

  Начело в Северозападения район е Олива АД с продажби за 543 млн. лв. В Северен централен район класацията се оглавява от Астра Биоплант със 757 млн. лв., а в Североизточния – Солвей Соди с 453 млн. лв. приходи от продажби.

  Аурубис за поредна година оглавява подреждането в Югозападен район с продажби за 3.2 млрд. лв., докато Севан ООД от град Камено и Либхер Хаусгерете Марица са начело в Югоизточен и Южен централен район.

  Двете компании са реализирали приходи от 443 и 416 млн. лв. през миналата година. 


  Линк

 • БТПП раздаде наградите си за постижения в бизнеса


  24-ите годишни награди за постижения в икономиката раздаде тази вечер на официална церемония Българската търговско-промишлена палата. С бронзови статуетки „Хермес“, дело на Ставри Калинов, плакети и грамоти си тръгнаха мениджъри на 10 фирми. Медиен партньор и на тазгодишните награди е в. „Монитор”.  

  Три от дружествата заеха първо място в класацията топ 100, разделена на три категории – изменение на нетните приходи от продажби за периода, максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал и максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби. В първата категория наградата отиде при фирмата за продукти за растителна защита „Агрофарм” ООД, Пазарджик. Втората е за търговецът на инструменти и машини „Дженерал Дистрибюшън” АД, а третата отиде при „Джаимекс” ООД. 

  “Статистически нагласата на българският бизнес е все по-положителна, а оценката на различни институции също се подобрява за България. Радваме се, че в навечерието на нашата церемония и кредитният рейтинг на България беше повишен”, заяви при откриването на церемонията председателят на организацията Цветан Симеонов. Той подчерта, че сме изправени пред голямо предизвикателството „малка България застава начело на най-голямата икономическа общност в света – Европейския съюз”.

  На събитието присъстваха социалният министър Бисер Петков и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Министър Петков награди „Лидл България ЕООД енд Ко” КД за фирма с максимални приходи от продажби в Югозападен район. В думите си зам.-министър Манолев посочи, че през изминалата година българските компании са продължили да се развиват устойчиво и на все повече пазари. „Това се потвърждава от статистиката, експортът на страната се увеличи с 14 на сто, а общите усилия на бизнеса и правителството се отрази в повишаване на кредитния рейтинг от страна на Standard & Poor's”, допълни той.  

  С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Република Корея у нас Н. Пр. Шин Бунам и търговското аташе на САЩ в България Мария Галиндо. Отличието в раздел медия взе TV Bloomberg, а за журналист, отразяващ икономическата тематика – Георги Георгиев от Нова телевизия. 

  Най-добрата регионална организация на БТПП е тази във Враца, а "отличие за принос за постигане на целите и задачите на БТПП" отиде при "Браншовата организация на производителите и търговците на телфери и кранове".


  Линк

 • Агрофарм е №1 по ръст в България


  Агрофарм е фирмата на годината в България в класацията Топ 100 на Българската търговско – промишлена палата. Институцията с история от 1895 г. я отличи като дружеството с най-голям ръст на оборота в страната. Пазарджишката компания е една от първите частни  фирми у нас, занимава се с производство и търговия на препарати за растителна защита. В ранглистата са включени 6000 български компании, независимо дали са членове на Българската – търговско промишлена палата. Девненският комбинат Солвей Соди е на първо място по приходи от продажби и печалба за 2016 г. в Североизточния район за планиране. В Югозападния район за планиране шампион е ЛИДЛ България.
  Пред събралите се в София хотел Балкан министри, заместник-министри и посланици на десетки държави от цял свят, включително от ЕС, председателят на БТПП Цветан Симеонов определи годината като успешна за българския бизнес. Той обаче подчерта, че Палатата няма да приеме атаките срещу нейния търговски арбитраж. Не каза повече, но публиката разбра за какво говори.
   Става дума за присъденото от него в полза на Кирил Домусчиев дело срещу държавата по следприватизационните ангажименти като приватизатор на Българския морски флот. Както е известно, вицепремиерът Валери Симеонов не остана доволен от арбитража и внесе делото във Върховния съд, който постанови обратно и задължително решение. 
  Председателят на БТПП обеща догодина да бъде готова ремонтираната къща на основателя на Палата в Карлово. От името на правителството реч произнесе заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

  Публикацията във в. "19 минути" може да видите ТУК.


  Линк

 • Цв. Симеонов: Креативният дух е още по-необходим


  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) раздаде Годишните си награди за постижения в икономиката - Топ 100 на водещите фирми през изтеклата година. 


  Посланикът на Република Корея у нас Негово превъзходителство Шин Бунам беше награден за развитието на двустранните отношения. 
   

  Тази година в класацията участваха 6 400 компании, които произвеждат повече от 80% от БВП, а приходите от продажби на първите 100 от тях са нараснали близо един път и половина през последната година. 

  Креативният дух сега ни е още по-необходим, защото сме изправени пред предизвикателството на председателството на малка България на най-голямата икономическа общност по света, а именно Европейският съюз. Приятно е да отбележим, че нашата икономика изглежда все по-добре, заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов

  Отличени за приноса си бяха и търговски съветник в посолството на САЩ у нас, както и регионалната търговска палата във Враца за подобряването на бизнес средата в района.

  Линк

 • Отличие за репортера на NOVA Георги Георгиев (ВИДЕО+СНИМКИ)


  Наградата му беше връчена за репортажи, отразяващи проблемите на бизнеса

  Поредно отличие за NOVA! Водещият на рубриката „На твоя страна” Георги Георгиев беше отличен в категория „журналист” на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата.

  СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

  Отличието е за поредицата репортажи и обективно представяне на теми, касаещи проблемите на бизнеса.


  Линк

 • БТПП ВРЪЧИ ГОДИШНИТЕ СИ НАГРАДИ ЗА 24-И ПЪТ


  На специална церемония на 4 декември БТПП връчи годишните си награди Топ 100 на фирмите по критерии увеличени приходи от продажби, максимална печалба на 100 лв собствен капитал, максимално увеличена печалба на 100 лв собствен капитал, изменение на печалбата, принос за развитие на икономическите отношения, принос в развитието на 6-е региона за планиране,  награда за най-голям принос на браншова камара и регионална камара с най-висока активност. Наградите бях връчени на фирмите  Аграформ” ООД, гр. Пазарджик -  в категория „Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2016/2015 г.”, „Дженерал Дистрибюшън” АД, гр. София -  в категория „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016 г.” „Джаимекс” ООД, гр. Бургас -  в категория „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2016 г.”„Дружба Стъкларски заводи” АД, гр. София е отличена на първо мястов категория „50 фирми, класирани по изменението на печалбата през 2016/2015 г.”, а  „Палфингер Продукционтехник България” ЕООД, гр. Червен бряг, обл. Плевен бе отличена но в категория „Топ 10Х6 – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 г. в Северозападен район за планиране”. Сред наградените на церемонията са и "СОЛВЕЙ СОДИ” АД, гр. Девня, обл. Варна - отличено на първо място в категория „Топ 10Х6 – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 г. в Североизточен район за планиране. „Астра биоплант” ЕООД, гр. Сливо поле, обл. Русе - отличена в Северен - централен район за планиране”, „Лидл България ЕООД енд Ко” КД, с. Равно поле, община Елин Пелин, обл. София - в Югозападен район за планиране”, „Севан ” ООД, гр. Бургас - взе приза  за Югоизточен район за планиране”, а „Либхер Хаусгерете Марица"  ЕООД, с. Радиново, обл. Пловдив - за Южен-централен район за планиране”. 

  Отличени бяха и ТПП – Враца, гр.Враца за „регионални търговско-промишлени палати с принос при постигане целите и задачите на Палатата“ . Бравшовата камара на Производителите и търговците на телфери и кранове, гр. София,взе приз за браншова организация за принос при постигане целите и задачите на БТПП. 

  В категория журналист за 2017 г. БТПП награди Георги Георгиев, журналист и водещ на рубриката „На твоя страна“ – „Здравей, България“, Нова телевизия за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита, както и Bloomberg TV.

  На церемонията на БТПП, чийто медиен партньор е списание "Икономист", бе награден и посланикът на република Корея Н.пр. г-н Шин Бунам за заслуги към развитието на дипломатическите отношения между Република България и Република Корея. Отличие получи и г-ж Мария Галиндо, трети секретар по търговските въпроси в посолството на САЩ  в България.


  Линк

 • Зам.-министърът на Икономиката Александър Манолев връчи годишните награди на БТПП

  Повече от 200 гости уважиха годишните награди на Българска търговско-промишлена палата (БТПП). Зам.-министърът на Икономиката Александър Манолев имаше възможността да връчи отличието в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016 г.”
  "В края сме на една добра година за българското производство, през която компаниите ни се развиваха устойчиво и достигаха все повече нови пазари. Факт, който се вижда и по статистическите данни – износът на страната ни расте с 14%, а една от най-големите агенции – Standard&Poor’s повиши кредитния рейтинг на страната и той вече е в инвестиционната скала. 
  Така че съвсем естествено всички ние гледаме с високи очаквания към 2018 г. Прогнозите ни са, че през следващата година, с най-голям дял от инвестициите ще бъдат тези за увеличаване на производствения капацитет – около 1/3 от всички инвестиции", каза още Манолев. 
  По думите му около 20% инвестициите ще бъдат за въвеждане на нови технологии в производството.
  "Надявам се и всичко това да направи българските компании още по-конкуренти и успешни на международния пазар", допълни Манолев.

  Линк

 • БТПП – награди - връчване


  София (4 декември 2017) С бронзови статуетки "Хермес", плакети и грамоти бяха наградени победителите в Класацията на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) издание 2017. На снимката: председателят на БТПП Цветан Симеонов (дясно) връчи награда на журналиста Георги Георгиев от Нова телевизия. Пресфото - БТА снимка: Минко Чернев (ЕД)


  Линк

 • БТПП – награди - връчване


  София (4 декември 2017) С бронзови статуетки "Хермес", плакети и грамоти бяха наградени победителите в Класацията на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) издание 2017. Награда получи г-жа Мария Галиндо. Пресфото - БТА снимка: Минко Чернев (ЕД)


  Линк

 • БТПП връчи традиционните годишни награди за постижения в икономиката


  С бронзови статуетки "Хермес", дело на известния скулптор Ставри Калинов, плакети и грамоти, бяха наградени победителите в Класацията на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ "Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната" - издание 2017, съобщиха от БТПП. На церемонията, която се състоя днес в столичния хотел "Балкан", с годишни награди бяха отличени и посланика на Република Корея Шин Бунам, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист, посочиха от търговската палата.
  На тържеството присъстваха представители на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на Палатата от страната и чужбина, уточниха от БТПП.
   

  Линк

 • News.dir.bg: БТПП Връчва награди на топ 100 фирмите в страната

  На тържествена церемония в столицата БТПП връчва Годишни награди за постижения в икономиката в понеделник вечер
  На тържествена церемония в столицата БТПП връчва Годишни награди за постижения в икономиката в понеделник вечерта. 
  С бронзови статуетки „Хермес“, дело на известния скулптор Ставри Калинов, плакети и грамоти ще бъдат наградени победителите в Класацията на БТПП „Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната“-издание 2017. С годишни награди ще бъдат отличени и посланик, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист. 
  Кои са носителите на престижните отличия за 2017 г. ще стане известно при самото връчване на наградите./БГНЕС

  Линк

Назад