Назад

Председателят на БТПП участва в бизнес делегацията, придружаваща премиера на България в Кралство Саудитска Арабия


 • Председателят на БТПП участва в бизнес делегацията, придружаваща премиера на България в Кралство Саудитска Арабия


  Председателят на БТПП Цветан Симеонов е част от бизнес делегацията, придружаваща премиера на България Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия.
  Днес, в рамките на посещението председателят на БТПП направи презентация на икономическата среда и инвестиционния климат в България по време на форум, организиран от Съюза на Саудитските търговски палати.
  Симеонов подчерта доброто сътрудничество между двете институции, което се основава на споразумение, подписано през 2011 г. по време на предишно бизнес посещение в арабската страна. Той представи в детайли българската икономика и очерта потенциала за бизнес сътрудничество в редица сектори, сред които: информационни технологии, машиностроене, енергетика, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, туризъм и др.
  Във форума, открит от инж. Ахмед Ал-Ражхи, председател на Съюза на Саудитските търговски палати от българска страна участие взеха Александър Манолев, зам.-министър на икономиката, вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на туризма Николина Ангелкова, представители на бизнес организации и компании.
  Проведоха се двустранни срещи между български и саудитски компании.
  Днес председателят на Палатата проведе среща и в централата на Светавния търговски център на Кралството с Хасан Ел Kоджок, изпълнителен директор на организацията. Обсъдени бяха бъдещи съвместни инициативи между двете организации. БТПП е дългогодишен асоцииран член на Асоциацията на световните търговски центърове със седалище в Ню Йорк, САЩ.


  Линк

Назад