Назад

БТА: Председателят на БТПП участва в бизнес делегацията, придружаваща премиера на България в Кралство Саудитска Арабия


 • Председателят на БТПП участва в бизнес делегацията, придружаваща премиера на България в Кралство Саудитска Арабия


  Председателят на БТПП Цветан Симеонов е част от бизнес делегацията, придружаваща премиера на България Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия.
  Днес председателят на БТПП направи презентация на икономическата среда и инвестиционния климат в България по време на форум, организиран от Съюза на Саудитските търговски палати, се посочва в съобщение на БТПП.
  Симеонов подчерта доброто сътрудничество между двете институции, което се основава на споразумение, подписано през 2011 г. при предишно бизнес посещение в арабската страна. Той представи в детайли българската икономика и очерта потенциала за бизнес сътрудничество в редица сектори, сред които: информационни технологии, машиностроене, енергетика, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, туризъм и други.
  Във форума, открит от инж. Ахмед Ал-Ражхи, председател на Съюза на Саудитските търговски палати от българска страна участие взеха Александър Манолев, зам.-министър на икономиката, вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на туризма Николина Ангелкова, представители на бизнес организации и компании.
  Проведоха се двустранни срещи между български и саудитски компании.
  Днес председателят на Палатата проведе среща и в централата на Светавния търговски център на Кралството с Хасан Ел Kоджок, изпълнителен директор на организацията. Обсъдени бяха бъдещи съвместни инициативи между двете организации. БТПП е дългогодишен асоцииран член на Асоциацията на световните търговски центрове, която се намира в Ню Йорк.

Назад