Назад

Новини от БТПП


 • Новини от БТПП


   


  През миналата седмица в НДК се проведе организираното от Палатата изложение BIO&ECO EXPO.

  На снимката: Председателят на Палатата представя биопродуктите на фирмите Латание и Мататама на официалните гости на изложението - Н. Пр. Джудит Ланг, посланик на Унгария, и Н.Пр. Шийла Камерър, посланик на ЮАР.

  V V V


  Н.Пр. Уошингтън Луис Перейра де Соуса - посланик на Бразилия в България, и Дурвал Кардосо Де Карвальо – втори секретар в мисията на Бразилия в Брюксел, посетиха Палатата и се срещнаха с Цветан Симеонов, председател на БТПП.

  Тема на разговора бе икономическата ситуацията в двете страни и новите перспективи в двустранните отношения.

  Н.Пр. Перейра де Соуса информира за растящ интерес от страна на бразилския пазар към българските вина и вноса на изкуствени торове, сектори които имат добра перспектива за бъдещо развитие.

  V V V


  На 15 септември 2011 г. в столичната зала "Христо Ботев" председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов откри специализираното изложение "Auto Club Show". То се проведе за първи път у нас. Любителите на моторните спортове имаха възможност да видят както ретро и тунинговани автомобили, така и нови модели.

  В изложението участваха Автомотор Корпорация АД, BMW Клуб България, Дженерал Моторс България, Опел Клуб България, Пежо Клуб България, София Франс Ауто.

  V V V


  В гр. Владичин Хан, Сърбия се проведе първа среща по проект CONNECTION – Център за обмен на информация за трансгранично икономическо сътрудничество, в който БТПП е партньор. Проектът е по програма за предприсъединителна помощ на ЕС “Трансгранично сътрудничество България – Сърбия”.

  В него участват Центърът за развитие на окръзи Ябланица и Пчиня в Сърбия, сръбската община Владичин Хан и БТПП.

  Проектът има за основна цел изграждане на Център за обмен на информация за икономическо сътрудничество между България и Сърбия. Ролята на БТПП, в рамките на проекта, е изграждането на триезичен сайт за икономическите връзки в региона и трансграничното сътрудничество.


  Линк

Назад