Назад

ПУБЛИКАЦИИ ЗА ЦЕРЕМОНИЯТА НА 20.04.2017 Г. В БТПП


 • ПУБЛИКАЦИИ ЗА ЦЕРЕМОНИЯТА НА 20.04.2017 Г. В БТПП

  ИИКТ-БАН получи награда за иновативен проект от БТПП ,769 прочитания, 0 коментара

  Проектът „AcomIn“ на Институтъта по информационни и комуникационни технологии към Българската академия на науките (ИИКТ-БАН) получи награда в конкурса за най-добър иновативен проект и най-иновативно предприятие за 2016 г. на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Наградите бяха връчени за четвърти пореден път.

  AcomIn“ има за цел да засили научният и иновационен потенциал на ИИКТ както чрез увеличаване на знанията, уменията и международните контакти на неговите учени в актуални и нови научни области, така и чрез закупуване на модерно оборудване. Институтът по информационни и комуникационни технологии към БАН има два действащи патента за изобретение, два регистрирани промишлени дизайна, петнадесет заявки за патент за изобретение, които са в процедура.

  Наградата за AComIn бе връчена от Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, на координатора на проекта проф. Галя Ангелова.

  Прочетете още: Индустриална карта на България дава опции за образование и кариера

  Останалите награди в категорията „Най-добър иновативен проект“ бяха връчени на рудодобивната компания Дънди Прешъс Металс Челопеч, за изготвяне на нова технология за безопасно и оптимално изземане на руда от целик в сложни гео-механични условия, и на Дендрит, за проект проект„Изследвания за създаване на железопътно еластично релсово скрепление“. Специална награда бе присъдена на фирма Смол Фут за предлаганите от нея надуваеми снегоходки.

  В категорията „Най-успешна иновативна фирма“ бяха връчени две първи награди на производителя на електрически машини с постоянни магнити Алмот и доставчика на сензорни устройства Сенсата Технолоджис България. Техни подгласници са Дънди Прешъс Металс Челопеч и производителят на електромери, касови апарати с фискална памет и измервателни уреди Инкотекс.

  Наградите бяха връчени от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, председателя на БТПП Цветан Симеонов, председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски, председателя на Патентно ведомство Петко Николов, съпредседателите на СИРТ Йосиф Аврамов и акад. Никола Съботинов, изп. директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, зам.-изп. директор на ИАНМСП Никола Стоянов.

  На церемонията по награждаването присъстваха представители на научната общност, на малкия и средния бизнес, на браншови организации.

  Организатори на събитието бяха Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ) и БАН, със съдействието на Банка ДСК.

   

  http://www.bcee-bg.org/news/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-iv-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81-%d0%b7/

  25.4.2017г. Наградените победителите в IV конкурс за иновативни фирма

  Posted on April 25, 2017 by Atanas Kirilov

  Връчиха наградите на победителите в Четвъртия конкурс за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект за 2016 г.

  I_1

  Церемония по награждаването на победителите в Четвъртия конкурс за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект за 2016 г. се състоя в Българската търговско-промишлена палата на 20 април 2017 г. Организатори на събитието са Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ) и БАН, със съдействието на Банка ДСК.

  Комисия с председател акад. Никола Съботинов – бивш председател на БАН, чл. кор. Костадин Ганев – зам.-председател на БАН, представители на бизнеса и науката, оцениха най-добрите проекти в две категории:

  В категория НАЙ-УСПЕШНА ИНОВАТИВНА ФИРМА награди получиха:

  • На 1-во място са класирани 2 фирми АЛМОТ АД и  СЕНСАТА ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ ЕООД
  • На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС ЕАД
  • На 3-то място ИНКОТЕКС АД.

  В категория НАЙ-ДОБЪР ИНОВАТИВЕН ПРОЕКТ награди получиха:

  • На 1-во място проекта “ACOMIN“ (ADVANCED COMPUTING FOR INNOVATION) на екип на Института по информационни и комуникационни технологии – БАН
  • На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД
  • На 3-то място ДЕНДРИТ ЕООД
  • Специална награда бе присъдена на СМОЛ ФУТ ООД.

  Наградите бяха връчени от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, председателя на БТПП Цветан Симеонов, председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски, председателя на Патентно ведомство Петко Николов, съпредседателите на СИРТ Йосиф Аврамов и акад. Никола Съботинов, изп. директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, зам.-изп. директор на ИАНМСП Никола Стоянов.

  На церемонията по награждаването присъстваха представители на научната общност, на малкия и средния бизнес, на браншови организации.

  Повече информация за наградените фирми и проекти  ТУК

  I_2

  http://www.bmgk-bg.org/bg/novini-statii/810/dandi-preshas-metals-chelopech-otlichena-za-inovativnost, Дънди Прешъс Металс Челопеч отличена за иновативност22.04.2017

  На официална церемония на 20 април т.г. бяха обявени победителите в Четвъртия конкурс за иновации на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската Търговско-Промишлена Палата, проведен съвместно с БАН и ДСК.

  Във встъпителните си думи Цветан Симеонов, председател на БТПП, отбеляза, че успехите на всички, които са заети с икономическа дейност в дигиталния век, ще зависят от динамиката, с която отговарят на предизвикателствата, а конкурентоспособността няма как да се случи без иновации.

   „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД беше отличена с две втори награди в конкурсите Най-успешна иновативна компания за 2016 г.  и Най-добър иновативен проект за 2016 г.

  При връчването на почетните дипломи доц. Йосиф Аврамов, съ-председател на Съвета по иновации и развитие на технологиите, отбеляза, че е имал честта да посети предприятието и да се убеди лично в степента на модернизация и проследимостта на дейността.

  „Чест е за мен да благодаря на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската Търговско-Промишлена Палата, на БАН и ДСК, че предоставят трибуна за споделяне на смели решения, нови възможности и добри практики. В Дънди Прешъс Металс изповядваме шест ценности – една от тях е постоянно усъвършенстване. Търсим и прилагаме практики, които водят до иновативност, ефективност, технологично и професионално усъвършенстване, корпоративна социална отговорност.  Радвам се, че сте разпознали това в нашето поведение и в ежедневната ни работа“ – сподели Константина Градева-Василева, директор Устойчиво бизнес развитие в Дънди Прешъс Металс Челопеч при получаване на дипломите.

   Дружеството участва в конкурса с новаторския си проект, изцяло разработен и приложен от специалистите в рудник „Челопеч“ - „Изземане на граничен целик в бл. 150“, който по-рано през годината получи международна награда за Технологии. 

   Призът за иновативна фирма беше спечелен с въвеждането на wi-fi свързаност в подземни условия, което все още е новост и съвсем малко рудници в света ползват. С въвеждането на wi-fi среда и комуникационни системи от ново поколение дейностите в рудника стават видими, а  работата на минното оборудване проследима - огромно предимство за безопасността под земята, надеждността и точността при планирането на поддръжката.

   Новаторството на Дънди Прешъс Металс Челопеч е свързано най-вече с разработването и внедряването на технологични подобрения, които са изцяло съобразени с условията на подземен добив. Разработките на българските специалисти създават ноу-хау, приложимо в подземни рудници по целия свят. Въвеждането на тези технологични подобрения благоприятства формирането на среда за разработване на нови минни и преработвателни технологии в експериментални и индустриални условия,  допринасяйки за издигането на нивото на минно дело в сферата на дигиталното управление и високо ефективните технологии.

  За допълнителна информация:Гергана Тодорова

  Специалист „Комуникации“Тел: 0887592729; e-mail: Gergana.todorova@dundeeprecious.com

  http://www.bas.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/12218-%D0%B1%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%B7%D0%B0-2016-%D0%B3

  БАН с първа награда за най-добър иновативен проект за 2016 г.

  Петък, 21 Април 2017

  снимки

  IVT 8406Церемония по награждаването на победителите в четвъртия конкурс за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект за 2016 г. се състоя в Българската търговско-промишлена палата на 20 април 2017 г. Организатори на събитието са БАН и Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ).

  Комисия с председател акад. Никола Съботинов - бивш председател на БАН, чл. Кор. Костадин Ганев - зам.-председател на БАН, представители на бизнеса и науката, оцениха най-добрите проекти в двете категории.

  БАН бе отличена на първо място в категория „Най-добър иновативен проект“ с плакет и грамота за проекта "AComIn“ (Advanced Computing for Innovation), разработен от екип на Института по информационни и комуникационни технологии- БАН и спечелил по Седма рамкова програма на ЕС финансиране от над 5 млн евро. Проектът обхваща съвременните пресмятания и суперкомпютинг; езикови и семантични технологии; обработка на сигнали и изображения; оптимизация и интелигентен контрол. Наградата беше получена от ръководителя на проекта проф. дмн Галя Ангелова.

  IVT 8391Председателят на БАН акад. Ревалски връчи специалната награда – Почетна грамота на Българската академия на науките на иновативния проект като подчерта, че в БАН целенасочено се търсят и прилагат практики, които водят до иновации. Той поздрави учените от ИИКТ, които са спечелили финансиране за този изключително успешен проект в условия на голяма конкуренция от различни страни и БАН с първа награда за най-добър иновативен проект за 2016 г.

  Петък, 21 Април 2017

  снимки

  IVT 8406Церемония по награждаването на победителите в четвъртия конкурс за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект за 2016 г. се състоя в Българската търговско-промишлена палата на 20 април 2017 г. Организатори на събитието са БАН и Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ).

  Комисия с председател акад. Никола Съботинов - бивш председател на БАН, чл. Кор. Костадин Ганев - зам.-председател на БАН, представители на бизнеса и науката, оцениха най-добрите проекти в двете категории.

  БАН бе отличена на първо място в категория „Най-добър иновативен проект“ с плакет и грамота за проекта "AComIn“ (Advanced Computing for Innovation), разработен от екип на Института по информационни и комуникационни технологии- БАН и спечелил по Седма рамкова програма на ЕС финансиране от над 5 млн евро. Проектът обхваща съвременните пресмятания и суперкомпютинг; езикови и семантични технологии; обработка на сигнали и изображения; оптимизация и интелигентен контрол. Наградата беше получена от ръководителя на проекта проф. дмн Галя Ангелова.

  IVT 8391Председателят на БАН акад. Ревалски връчи специалната награда – Почетна грамота на Българската академия на науките на иновативния проект като подчерта, че в БАН целенасочено се търсят и прилагат практики, които водят до иновации. Той поздрави учените от ИИКТ, които са спечелили финансиране за този изключително успешен проект в условия на голяма конкуренция от различни страни и за постигнатите резултати.

  Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, председателят на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, съпредседателят на СИРТ Йосиф Аврамов, представители на научната общност, на малкия и средния бизнес от браншовите организации присъстваха на награждаването

  за постигнатите резултати.

  Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, председателят на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, съпредседателят на СИРТ Йосиф Аврамов, представители на научната общност, на малкия и средния бизнес от браншовите организации присъстваха на награждаването

  http://rnews.bg/%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%88%D1%8A%D1%81-D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%81-%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B0/

  Дънди Прешъс Металс Челопеч отличена за иновативност

  23/04/2017 RNews bg България, Икономика, Средногорие 0

  1 242

  На официална церемония на 20 април бяха обявени победителите в Четвъртия конкурс за иновации на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската Търговско-Промишлена Палата, проведен съвместно с БАН и ДСК.

  Във встъпителните си думи Цветан Симеонов, председател на БТПП, отбеляза, че успехите на всички, които са заети с икономическа дейност в дигиталния век, ще зависят от динамиката, с която отговарят на предизвикателствата, а конкурентоспособността няма как да се случи без иновации.

  „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД беше отличена с две втори награди в конкурсите Най-успешна иновативна компания за 2016 г. и Най-добър иновативен проект за 2016 г.

  DPM_diplomasПри връчването на почетните дипломи доц.Йосиф Аврамов, съ-председател на Съвета по иновации и развитие на технологиите,отбеляза, че е имал честта да посети предприятието и да се убеди лично в степента на модернизация и проследимостта на дейността.

  „Чест е за мен да благодаря на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската Търговско-Промишлена Палата, на БАН и ДСК, че предоставят трибуна за споделяне на смели решения, нови възможности и добри практики. В Дънди Прешъс Металс изповядваме шест ценности – една от тях е постоянно усъвършенстване. Търсим и прилагаме практики, които водят до иновативност, ефективност, технологично и професионално усъвършенстване, корпоративна социална отговорност.  Радвам се, че сте разпознали това в нашето поведение и в ежедневната ни работа“ – сподели Константина Градева-Василева, директор Устойчиво бизнес развитие в Дънди Прешъс Металс Челопеч при получаване на дипломите.

  Дружеството участва в конкурса с новаторския си проект, изцяло разработен и приложен от специалистите в рудник „Челопеч“ -„Изземане на граничен целик в бл. 150“, който по-рано през годината получи международна награда за Технологии.

  Призът за иновативна фирма беше спечелен с въвеждането на wi-fi свързаност в подземни условия, което все още е новост и съвсем малко рудници в света ползват. С въвеждането на wi-fi среда и комуникационни системи от ново поколение дейностите в рудника стават видими, а работата на минното оборудване проследима – огромно предимство за безопасността под земята, надеждността и точността припланирането на поддръжката. Новаторството на Дънди Прешъс Металс Челопеч е свързано най-вече с разработването и внедряването на технологични подобрения, които са изцяло съобразени с условията на подземен добив. Разработките на българските специалисти създават ноу-хау, приложимо в подземни рудници по целия свят. Въвеждането на тези технологични подобрения благоприятства формирането на среда за разработване на нови минни и преработвателни технологии в експериментални и индустриални условия,  допринасяйки за издигането на нивото на минно дело в сферата на дигиталното управление и високо ефективните технологии

  http://www.bpo.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=961&Itemid=81Д-р Петко Николов връчи Специалната награда в иновативен конкурс

  Печат

   

  Председателят на Патентното ведомство д-р Петко Николов връчи Специалната награда на церемонията по награждаването на победителите в Четвъртия конкурс за най-успешна иновативна фирма и  най-добър иновативен проект за 2016 г.  Отличието бе присъдено на Смол Фут ООД.
  Събитието се състоя в Българската търговско-промишлена палата на 20 април 2017 г. Организатори бяха Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ) и БАН, със съдействието на Банка ДСК.
  В церемонията по награждаването участваха и заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, председателят на БТПП Цветан Симеонов, председателят на БАН акад. Юлиян Ревалски,  съпредседателите на СИРТ Йосиф Аврамов и акад. Никола Съботинов, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, заместник-изпълнителният директор на ИАНМСП Никола Стоянов.
  На церемонията по награждаването присъстваха представители на научната общност, на малкия и средния бизнес, на браншови организации.

  thumb_main_222jpg[1]

   

  Снимка: БТПП

  Повече за конкурса и победителите: Комисия с председател акад. Никола Съботинов - бивш председател на БАН, чл. кор. Костадин Ганев - зам.-председател на БАН, представители на бизнеса и науката, оцениха най-добрите проекти в две категории:
  В категория НАЙ-УСПЕШНА ИНОВАТИВНА ФИРМА награди получиха:
  •    На 1-во място са класирани 2 фирми АЛМОТ АД и  СЕНСАТА ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ ЕООД
  •    На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС ЕАД
  •    На 3-то място ИНКОТЕКС АД.
  В категория НАЙ-ДОБЪР ИНОВАТИВЕН ПРОЕКТ награди получиха:
  •    На 1-во място проекта "ACOMIN“ (ADVANCED COMPUTING FOR INNOVATION) на екип на Института по информационни и комуникационни технологии - БАН
  •    На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД
  •    На 3-то място ДЕНДРИТ ЕООД

  •    Специална награда бе присъдена на СМОЛ ФУТ ООД.

  http://evropaworld.eu/nagradiha-pobeditelite-v-iv-konkurs-za-naj-uspeshna-inovativna-firma-za-2016-g/

  Наградиха победителите в IV конкурс за най-успешна иновативна фирма за 2016 г.

  Публикувано:

  12:25ч / 25.04.2017г

  Брой прочитания:

  74

  Брой коментари:

  0

  BTPP-BAN_Easy-Resize.comСнимка: БТПП

  Церемония по награждаването на победителите в Четвъртия конкурс за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект за 2016 г. се състоя в Българската търговско-промишлена палата на 20 април 2017 г. Организатори на събитието са Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ) и БАН, със съдействието на Банка ДСК.

  Комисия с председател акад. Никола Съботинов – бивш председател на БАН, чл. кор. Костадин Ганев – зам.-председател на БАН, представители на бизнеса и науката, оцениха най-добрите проекти в две категории:

  В категория НАЙ-УСПЕШНА ИНОВАТИВНА ФИРМА награди получиха:На 1-во място са класирани 2 фирми АЛМОТ АД и  СЕНСАТА ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ ЕООД

  • На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС ЕАД
  • На 3-то място ИНКОТЕКС АД.

  В категория НАЙ-ДОБЪР ИНОВАТИВЕН ПРОЕКТ награди получиха:

  • На 1-во място проекта „ACOMIN“ (ADVANCED COMPUTING FOR INNOVATION) на екип на Института по информационни и комуникационни технологии – БАН
  • На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД
  • На 3-то място ДЕНДРИТ ЕООД
  • Специална награда бе присъдена на СМОЛ ФУТ ООД.
  • Наградите бяха връчени от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, председателя на БТПП Цветан Симеонов, председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски, председателя на Патентно ведомство Петко Николов, съпредседателите на СИРТ Йосиф Аврамов и акад. Никола Съботинов, изп. директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, зам.-изп. директор на ИАНМСП Никола Стоянов.На церемонията по награждаването присъстваха представители на научната общност, на малкия и средния бизнес, на браншови организации.Повече информация за наградените фирми и проекти  ТУК
  • Източник: БТПП

   

  https://bgpredpriemach.com/policies/1616-novite-kreditni-produkti-za-msp.html

  СИРТ връчи в БТПП наградите в Четвъртия конкурс за иновации

  СИРТ връчи в БТПП наградите в Четвъртия конкурс за иновации

  Церемония по награждаването на победителите в Четвъртия конкурс за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект за 2016 г. се състоя в Българската търговско-промишлена палата . Организатори на събитието са Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ) и БАН, със съдействието на Банка ДСК. Резултатите от конкурса показват, че целенасочено се търсят и прилагат практики, които водят до иновации.

  Комисия с председател акад. Никола Съботинов - бивш председател на БАН, чл. кор. Костадин Ганев - зам.-председател на БАН, представители на бизнеса и науката, оцениха най-добрите проекти в две категории:

  В категория НАЙ-УСПЕШНА ИНОВАТИВНА ФИРМА награди получиха:

  • На 1-во място са класирани 2 фирми АЛМОТ АД и СЕНСАТА ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ ЕООД
  • На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС ЕАД
  • На 3-то място ИНКОТЕКС АД.

  В категория НАЙ-ДОБЪР ИНОВАТИВЕН ПРОЕКТ награди получиха:

  • На 1-во място проекта "ACOMIN“ (ADVANCED COMPUTING FOR INNOVATION) на екип на Института по информационни и комуникационни технологии - БАН
  • На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД
  • На 3-то място ДЕНДРИТ ЕООД

  Специална награда бе присъдена на СМОЛ ФУТ ООД. Наградите бяха връчени от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, председателят на БТПП Цветан Симеонов, председателят на БАН акад. Юлиян Ревалски, председателят на Патентно ведомство Петко Николов, съпредседателите на СИРТ Йосиф Аврамов и акад. Никола Съботинов, изп. директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, зам.-изп. директор на ИАНМСП Никола Стоянов.

  На церемонията по награждаването присъстваха представители на научната общност, на малкия и средния бизнес, на браншови организации.

  Повече информация на http://www.infobusiness.bcci.bg

  Tags: Брой 4 2017

  Новите кредитни продукти за МСП на Банка ДСК бяха представени в БТПП

  Новите кредитни продукти за МСП на Банка ДСК бяха представени в БТПП

  Информационен ден, организиран от Съвета по иновации и развитие на технологиите при БТПП, запозна присъстващите представители на на бизнеса с възможностите за финансиране. Румяна Иванова, директор на Дирекция „Малки и средни предприятия и агробизнес” в ЦУ на Банка ДСК, представи темите:

  БАНКА ДСК“ – партньор на бизнеса и земеделските производители в България; и Банка ДСК в подкрепа на малкия и среден бизнес, чрез европейски и национални гаранционни схеми“. Презентацията можете да видите ТУК... След нея, Eвгений Иванов, генерален мениджър на “Евроконсултантс България С.А” АД, изнесе експозе на тема „Възможности за финансиране на проекти на фирми по ЕСИФ през 2017 г.”

  В дискусията се включиха: доц. Емил Влахов от Институт за физика на твърдото тяло при БАН, Георги Бахаров от фирма Дендрит. Доц. Георги Райчевски от ГИС Трансфер център. Информационният ден бе открит и модериран от доц.д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на СИРТ и член на УС на БТПП.

  Повече по темата на http://www.infobusiness.bcci.bg

  Tags: Брой 4 2017

   


Назад