Назад

Сега е време да се инвестира в Украйна


 • Сега е време да се инвестира в Украйна


  Днес Украйна има много предимства за инвестиции и развитие на бизнес. Държавата е с голям потребителски пазар, обширна и изключително плодородна земеделска земя, находища и природни ресурси, добре развита индустриална база и система на транспортни вериги, включително и пристанищна инфраструктура, високо квалифицирани кадри и работна ръка, средно ниски цени за живот. В последно време се забелязва и значителна активизация на украински компании на външните пазари, като динамично се развива и търговията с държави от ЕС.

  Това стана ясно по време на Презентация в БТПП на бизнес климата и напредъка в икономическите реформи в Украйна, в съответствие с европейските стандарти. Презентацията бе изнесена от Н.Пр. посланик Микола Балтажи, който прикани български инвеститори, като подчерта, че се очаква 2017 г. да бъде маркирана от мащабен приватизационен процес в Украйна. На събитието присъства и Лидия Щулева, председател на Българо-украинската индустриална камара (БУИК) към БТПП. Шулева, призова за разширяване на търговското и икономическо сътрудничество между двете страни, като обеща съдействие на всички фирми, заинтересовани от бизнес с украински партньори.

  Примери за успешни инвестиции в Украйна, към този момент, са Приста Оил,, инвестирали в смесено предприятие и търговска дейност, както и „ Роза Импекс“, които развиват търговска дейност със собствено представителство. В България работят 120 смесени българо-украински фирми и има 702 търговски представителства на украински фирми. Събитието бе открито и ръководено от председателят на БТПП, Цветан Симеонов. Повече информация за събитието и за дружествата, които попадат в процеса на приватизация, може да бъде открит на сайта на БУИК
  http://buik.bg

  Tags: Брой 3 2017


  Линк

Назад