Назад

БТПП скочи срещу поскъпването на природния газ


 • БТПП скочи срещу поскъпването на природния газ


   
  От Българска търговско-промишлена палата (БТПП) съобщиха, че не приемат поскъпването на природния газ при липса на предварително представена информация, без която да може да се направи анализ.
  До сега не ни е предоставена изходна информация, която експертите да коментират за съответствието между обявеното в медиите и действителното положение.
  От изявления на представителя на "Булгаргаз" е видно, че природен газ може да се изкупува от трима доставчици. Доколкото ни е известно, цените на тримата доставчици е различна, и стойността на „Винтерсхал" не е една от най-ниските, а точно от него ще се купува газ за резервите в Чирен, посочват от БТПП.
  Днес бе обявено, че окончателната цена на природния газ и парното ще станат ясни във вторник 27 (септември) след открито заседание и Консултативен съвет в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). "Булгаргаз" предлага увеличение на "синьото гориво" с близо 14%, а ДКЕВР обявиха, че най-вероятно поскъпването ще бъде с по-малко от 8,6 на сто.

  Линк

Назад