Назад

Bloomberg TV Bulgaria: Експерт очаква замяна на либералните подходи в управлението на САЩ


 • Bloomberg TV Bulgaria: Експерт очаква замяна на либералните подходи в управлението на САЩ


    Видяното в първото изявление на Доналд Тръмп е знак, че предстои замяна на т.нар. либерални подходи в управлението с ясно лидерско присъствие. От своя страна лидерското присъствие предполага бързо дефиниране и решаване на проблемите. Това каза Аспарух Карастоянов от Българо-американски търговско-икономически съвет към Българска търговско-промишлена палата (БТПП) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

  Според него Тръмп е бизнесмен, който е доказал с действията си, че държи на думата си. Ако се разгледа много добре всяко едно планирано и съобщено решение на новия американски президент, ще се види едно - ясна икономическа оценка на ефекта, който може да бъде постигнат, обясни Карастоянов.

  "Радвам се, че Тръмп бе избран, защото бизнесът в САЩ най-после ще заеме подобаващото му се място в управлението. Напълно ясно е, че той играе голяма роля в политиката, но при либерално-демократичните процеси бизнесът управлява безнаказано, а тук се търсят определени рамки на това управление", добави експертът.

  Той даде за пример данните, че досега американците крият зад граница над 2 трилиона долара. Тръмп предполага, че капиталите са дори над 5 трилиона долара. "В момента, ако американец извади на светло тези капитали, до 35% му се облагат още при вноса в страната. Новият президент на САЩ казва, че ще ги обложи с 10%, но иска тези капитали да се върнат в страната и да „работят“ в американската икономика", обясни Карастоянов.

  Според него това е директен подход с директен ефект и е напълно изпълним. По думите му когато се направят адекватни стимули в икономиката, бизнесът е добре, а оттам и процесите в икономиката стават положителни.

  Вижте още във видеото:


  Линк

Назад