Назад

Посланикът на Беларус се срещна с бизнеса от регион Стара Загора


  • Старозагорски новини: Посланикът на Беларус се срещна с бизнеса от регион Стара Загора

    В залата на Търговско-промишлена палата – Стара Загора днес се проведе среща между посланика на Република Беларус в България – H.Пр. Владимир Воронкович, търговския представител на страната г-н Олег Белов и г-н Тодор Трифонов, представител на Белоруската ТПП в България, с представители на бизнеса и деловите среди от Старозагорска област. Срещата бе организирана в изпълнение на решенията от шестото заседание на Българо-белоруската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, проведено в началото на м. юни 2016 г., на което страните се съгласиха с необходимостта от активизиране на контактите на регионално ниво между България и Беларус с цел развитието на търговско-икономическите връзки.

    На срещата бяха представени експортният и инвестиционният потенциал на Република Беларус, а така също и възможностите за установяване и развитие на двустранни търговски и кооперационни отношения между фирми от двете страни. Очертаха се сектори на взаимен интерес като туризъм, хранителна промишленост, екологично земеделие, тежки товарни автомобили, машиностроене и др. Отбелязана бе и съществуващата възможност за научно и културно сътрудничество.

    По време на срещата представителите на старозагорския бизнес имаха възможност да контактуват директно с белоруските дипломати, с цел изясняване на въпроси, които представляват интерес за тях.

    Очерта се възможност за организиране на бизнес мисия от представители на старозагорски фирми в Беларус.


Назад