Назад

Българско производители с до 50% намаления на изложение в София


 • Изложението „Доверете се на българското” отново отвори врати в ЦУМ


  Изложението „Доверете се на българското” отвори врати в ЦУМ. В него участват 65 фирми, които предлагат козметични продукти, кожени и текстилни изделия, храни и напитки, сувенири и стоки за дома.

  Тази година изложението ще продължи не една, а три седмици и може да бъде посетено до 23 декември в ЦУМ, от северния вход, поясниха организаторите от БТПП.

  Мариана Корчакова допълва:


  Линк

 • Над 65 фирми се представят в "Доверете се на българското"


  Над 65 фирми – производители и търговци, които предлагат български продукти: храни, напитки, козметика, облекло, обувки, чанти, детски артикули, бижутерия, стоки за бита – ще участват в осмото издание на търговското изложение "Доверете се на българското", което се открива днес в ЦУМ. Седемдесет на сто от участниците са малки фирми.

  Фирми ще предложат биохрани и напитки, билкова и натурална козметика. Ще има също и биосертифицирани и натурални хранителни продукти от малки производители и фермери, съмишленици на идеята за чисто производство. Традиционни участници са фирми, предлагащи различни лечебни продукти. Ще бъдат представени също и най-нови модели облекла за зимния сезон.

  Нова марка българска козметика ще презентира продукти с натурално розово масло – собствено производство, добито от розоварната на компанията в Казанлък.

  Изложението ще продължи до 23 декември. 


  Линк

 • БНТ: Българско производители с до 50% намаления на изложение в София


  До 50% намаления на дрехи, обувки, храни и напитки предлагат български производители на изложението "Доверете се на българското". В базара в София участват над 70 фирми от цялата страна.

   София

  Повечето български производители се притесняват, че не могат да се преборят с нелоялната конкуренция, която на безценица внася стоки предимно от Китай. За да привлече нови клиенти, за първи път на изложението в столицата от Велико Търново пристига Валентин Калайджиев. Фирмата му произвежда памучни кенарени дрехи с етно мотиви и шевици.

  Валентин Калайджиев - представител на фирма за облекла от Велико Търново: Работим с магазини, търговци на едро. Най-вече по морето. Разчитаме на туристите и не само. Последните години се забелязва, че и българите започват да ги харесват нещата. 

  Фирмата за кожени облекла на Петър Тодоров предлага якета с до 50% намаление. Практика, която управителят прилага на изложенията всяка година. 

  Петър Тодоров - управител на фирма за кожени облекла: Би трябвало и държавата да подпомогне все пак производителите. Трудно е, много е трудно. - Как да ви подпомогне? - Би трябвало ако имаш между три и десет човека данъците да са на половина, изложенията да са на половин цена.

  Тази година пазарът ще работи с две седмици по-дълго. 

  Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата: Това е добър шанс малките производителите да намерят своя контакт с директния ползвател.

  Предвидена е и томбола с награди.Търговското изложение ще работи до 23 декември. 

   


  Линк

Назад