Назад

В София стартира осмото издание на Java2Days


 • В София стартира осмото издание на Java2Days

  Осмо издание на превърналото се вече в традиция събитие Java2Days се провежда в Интер Експо Център в София. Според организаторите на конференцията тя е най-голямата по рода си в региона и очакванията са участниците в нея да бъдат над 1500.

  Патрик Къран

  Прочетете още: Global Tech Summit обединява ключови конференции за софтуерния бранш

   

  Специален гост на форума е Патрик Къран, председател на Java Community Process (JCP) в Oracle. JCP e организацията, която създава стандартите в Java технологиите. Къран описа пред гостите на конференцията как те могат да вземат участие в развитието на програмния език, паралелно с развитието на собствената им кариера.

  Събитието се провежда от 15 до 17 ноември. И през трите дни лекциите на форума вървят в няколко успоредни потока. Новост в тазгодишното издание на Java2Days е паралелното събитие CodeMonsters, покриващо технологии, които не са свързани с Java. Налице са и лекции свързани с горещи теми като Интернет на нещата и роботика.

  Специални гости по време на откриването на конференцията бяха Петър Иванов, председател на (Българската асоциация по информационни технологии) БАИТ, Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Стамен Кочков, председател на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Кирил Желязков, председател на Българска браншова камара по електронна промишленост и информатика (ББКЕПИ) и председател на Настоятелството на Фондация "Джон Атанасов"

  Петър Иванов

  Петър Иванов подчерта, че едно от основните предимства на Java2Days е неговата независимост. Също така, според него бързото развитие на технологиите в световен мащаб и високото ниво на родните разработчици спомагат за превръщането на България в регионален иновационен хъб.

  Цветан Симеонов

  „Осъзнаваме, че без дигитализация на всяка една стъпка в съвременното общество, много неща няма да бъдат постигнати“, обяви по време на приветствието си Цветан Симеонов от БТПП. Според него пример в тази насока е изцяло дигитализираният Арбитражен съд към БТПП и възможността за издаване на електронни сертификати.


  Линк

Назад