Назад

Стара Загора: Търговско-промишлената палата в Казанлък навърши 25 години


 • Казанлък. Във времето на големите промени в България през 1991 г. прозорливосотта на Ангел Скендеров и ентусиазмът на други 17 предприемчиви казанлъчани стават двигател за учредяването на търговско-промишлената палата в Казанлък. Това съобщиха от пресцент
  Казанлък. Във времето на големите промени в България през 1991 г. прозорливосотта на Ангел Скендеров и ентусиазмът на други 17 предприемчиви казанлъчани стават двигател за учредяването на търговско-промишлената палата в Казанлък. Това съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. Първоначалната помощ за икономиката в града е била свързана с издаването на визи за пътувания, сертификати за износ на стоки, участия в изложения. Това каза главният секретар на организацията Йордан Игнатов на Рождения ден. За 25 години палитрата от услуги е многократно разширена, а скоро ще заработи и интернет страница.


  „В ден с емблематични празници за града, като 100-годишнината от създаването на безсмъртния войнишки химн „Велик е нашият войник“ и валидиране на юбилейна марка за това, 138 години от началото на работата на „Арсенал“ и 92 години присъствие в Казанлък, съм радостна да поздравя и Вас!“, каза кметът на община Казанлък в обръщението си към рождениците. „С ясното съзнание, че в ТПП - Казанлък членуват сериозните фирми, които създават поминъка на нашия град. Казанлък е с отрицателна безработица, благодарение на фабриките, които работят, защото освен за бизнеса, казанлъчани милеят за града си“, каза Галина Стоянова и пожела: „Успешни проекти и да надминете областните градове, с които знам, че се състезавате!“.


  Г-жа Стоянова връчи на председателя на КТТП Ангел Скендеров почетен плакет за прекрасна работа между Палатата и местната власт, а от своя страна г-н Скендеров изрази благодарност за успешното сътрудничество с почетна статуетка.
  Председателят на БТПП Цветан Симеонов благодари на Кмета за отношението към бизнеса. Заедно с други представители на ръководството на БТПП, много приятели от регионални търговско–промишлени палати, членове на Казанлъшката ТПП и техни симпатизанти председателят на местната организация Ангел Скендеров сбъдна пожеланието си към всички за добър спомен от тържеството, а на гостите – и от град Казанлък.


  Линк

Назад