Назад

БТПП организира изложението "Доверете се на българското“


 • БТПП организира изложението "Доверете се на българското“


  От 1 до 8 октомври в ЦУМ отваря врати поредното търговско изложение "Доверете се на българското“.

  Дали в мола, в хипермаркета или на пазара повечето от българските потребители търсят българското производство. Храната, обувките и облеклото са стоките, за които не биха направили компромис:

  Вече нищо не е ясно като качество. За всички предпочитам да купувам българско, не само за децата. Понякога попадам на неща, които имат много добро качество, друг път има случаи, в които веднага нещо се разваля - споделя потребител на бълагсрки стоки.

  Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се обяви против това, българските стоки да имат свое запазено място в големите търговски вериги. В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" обаче той посочи, че българските производители не трябва да се отказват да се борят за присъствието си по щандовете на хипермаркетите, защото това ще им отвори по-големи възможности: 

  Веригите са известни по цял свят с това, че натискат много цените на производителите надолу, но те имат и тази роля в обществото, че приучават липсата на предприемачески умения. Може десетки примери да се дадат от български производители, които благодарение на влизането във веригите, получават един асфалтиран път и за много други пазари и в Европейския съюз, и в други страни.

  Председателят на палатата призова и за по-стриктен граничен контрол върху вносните стоки като защита срещу нелоялната конкуренция, която търпи българското производство. 

  Цялото интервю може да чуете ТУК.


  Линк

Назад