Назад

Електронна продуктова база създават Polygon Group и БТПП


 • Електронна продуктова база създават Polygon Group и БТПП


   
  0
  До края на годината Българската търговско-промишлена палата (БТПП) ще попълва информационната база за пряка електронна търговия в полза на малките и средни предприятия по съвместен проект с израелската компания Polygon Group. Проектът с името EcomGrid (Electronic Commerce Grid) предвижда създаването на портал, наподобяващ социална мрежа за бизнеса.
   
  Включването на българските фирми в портала, който е в процес на разработване, ще им позволява пряк достъп до международните пазари; включване на основни данни за фирмите и произвежданите/търгувани от тях продукти; представяне и  рекламиране на продуктите/услугите им, без да правят допълнителни разходи за това, вкл. и за създаване на собствен уеб сайт, както и лесно намиране на партньори и др.
   
  "Добре беше да има възможност по европейска програма да можеше да се пише, спечели и одобри подобен проект, но сроковете не чакат, затова подаваме ръка на бизнеса с наши средства" – каза председателят на БТПП Цветан Симеонов при представянето на електронна продуктова база.
   
  До момента БТПП е попълнила базова информация за 6475 български компании, които членуват в палатата. Въвеждането на информация за фирми в системата ще е безплатно до края на годината, а след това ще има такса, която ще зависи от степента на ползване на базата. От БТПП увериха, че ще осигуряват пълно обслужване на фирмите за включването им в портала чрез пакет от услуги.
   
  Според Нив Шварц, изпълнителен директор на Polygon Group, това е нова възможност фирмите „да говорят” пряко помежду си.
   
  Проектът ще бъде представен и в рамките на програмата на БТПП на есенния Пловдивски панаир на 26 септември от 13 часа в палата 18.

  Линк

Назад