Назад

БТПП и София Тех Парк ще организират съвместни бизнес инициативи


 • БТПП и София Тех Парк ще организират съвместни бизнес инициативи


    Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и София Тех Парк планират да организират редица съвместни инициативи за подобряване на сътрудничеството между бизнеса, науката и
  предприемачеството. Това става ясно от среща на изпълнителния директор на София Тех Парк Йолиан Иванов с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
   
  Двете организации са поели ангажимент в своята дейност да се фокусират върху решаването на проблеми във всекидневната работа на предприемачите и установяването на добри стопански практики, и по-конкретно – върху развитието и приложението на иновациите, анонсират от БТТП.
   
  Постиженията ще бъдат лансирани и по линия на Съвета по иновации и развитие на технологиите при БТПП. 
   
  Инкубаторът на София Тех Парк, който се очаква да бъде домакин на иновативни стартъп и спиноф компании, разполага с над 3500 кв. м. офис пространство. Освен офис пространство, инкубационната програма ще включва различни услуги в подкрепа на бизнеса и иновациите, които да ускорят развитието на компаниите.
   
  Очакванията са научно-технологичният парк да се превърне в платформа, чрез която участниците в българската иновационна екосистема могат да се срещат, да обменят идеи и да участват в съвместни проекти.

  Линк

Назад