Назад

За да може бизнесът в България да се развива, трябва да бъдат извършени множество реформи


  • Ромео Шатев, ТПП – Благоевград: За да може бизнесът в България да се развива, трябва да бъдат извършени множество реформи
    За да може бизнесът в България да се развива, трябва да бъдат извършени множество реформи. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ - Пирин Ромео Шатев, председател на Търговско-промишлена палата – Благоевград. Той подчерта, че всъщност от много години се коментира какви точно трябва да бъдат направените промени, които да спомогнат развитието на бизнесклимата в страната ни.

    „Най-важното според мен е коренно да се промени политиката по отношение на бизнеса, тоест трябва да бъдат извършени коренни реформи. А не както е в момента. Всичко, свързано с бизнеса, е изключително затруднено заради бюрокрацията, която е много, за да може да се осигури работа за чиновниците. Трябва да бъдат извършени сериозни реформи в правосъдието и особено в образованието. Не може от училище да излизат кадри, които да не знаят азбуката и да не могат да пишат. Не може да имаме висшисти, които биват обучавани по методите на 19 век. Всичко това е убийствено за бизнесклимата. Абсолютно навсякъде в страната се вижда, че има проблеми по отношение пазара на труда“, каза още Шатев.

    Според него не е допустимо и пенсионната система да бъде социална, защото дори в момента сме свидетели, че тя е във фалит. Шатев добави, че същото е положението и с правната система. „Общо взето във всички сфери, които имат отношение към бизнеса, има сериозни проблеми, но и необходимост от реформи“, коментира още председателят на Търговско-промишлена палата – Благоевград. 


    Линк

Назад