Назад

БТПП връчи голямата наград ХЕРМЕС за най-активните служби на СТИВ


 • СТИВ Италия с бронзова статуетка „ХЕРМЕС” за 2015
  На тържествена церемония в БТПП бяха отличени най-активните служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2015 година. Голямата награда - бронзова статуетка "ХЕРМЕС" и Грамота, получи Надежда Иванова от Службата по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ в Рим, Италия. Наградата връчи заместник-министър на икономиката Любен Петров,който поздрави отличените служби."Наградите са още едно потвърждение за оценката на българския бизнес към усилията на търговските ни аташета, които често остават незабелязани от медиите и обществото. Вие помагате на България да догони водещите европейски икономики, за да можем всички да заживеем добре тук“, каза зам.министъра.

  Георги Стоев, заместник-председател на БТПП, връчи наградата - почетен диплом, за второто място – на СТИВ - Казахстан. На трето място бе отличена СТИВ - Иран. Наградата връчи Григор Порожанов, директор “Външноикономически отношения“ в Министерство на външните работи.

  Отличени бяха и търговските ни представителства, номинирани в класацията - във Виетнам, Германия и Узбекистан. Почетните дипломи бяха връчени от Георги Стоев и Маджиде Ахмедова, заместник изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. Висока оценка за активната си дейност през 2015 година получиха и СТИВ в Румъния, САЩ, Япония, Ливан и Русия, но правилникът за присъждане на наградите не позволява награждаване в две последователни години.

   


  Линк

 • Зам.-министър Любен Петров връчи приза за най-добър търговски представител на 2015 г. на СТИВ Рим  Министерството на икономиката

  Наградите са още едно потвърждение за оценката на българския бизнес към усилията на търговските ни аташета, които често остават незабелязани от медиите и обществото. Вие помагате на България да догони водещите европейски икономики, за да можем всички да заживеем добре тук“. Това каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров на церемония по връчване на годишните награди за най-добър търговски представител на страната ни чужбина, организирана от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.
  Призът за най-добър търговски представите получи Надежда Иванова от Службата по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ в Рим, Италия. Отличието е за увеличаване на българския износ, положително изменение на инвестициите и броя на чуждестранните туристи в България, за активна работа с българския бизнес и съдействие за постигане целите и задачите на БТПП.
  Второ място в класацията зае Службата по търговско-икономическите въпроси на страната ни в Казахстан. Почетният диплом бе връчен на Георги Пройнов и Момчил Димитров. На трето място Палатата класира представителят на Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Ислямска република Иран Цветан Алексов. Дипломи получиха и останалите номинирани служби – СТИВ във Федерална Република Германия, СТИВ в Узбекистан и СТИВ във Виетнам.
  „Очаквам от нашите търговски аташета да продължат да работят активно, да провеждат активна експортна политика и да популяризират България като стабилна, модерна и перспективна инвестиционна дестинация, каза в заключение зам.-министър Любен Петров.
  БТПП съвместно с Министерството на икономиката утвърди подхода за номиниране и награждаване на СТИВ. Критериите, по които са номинирани СТИВ-службите са еднакви за всички и са следните:
  1. Износ, инвестиции и туристи, в т.ч.:
  • Дял на българския износ за съответната държава в общия износ на страните със СТИВ през 2015 г.
  • Увеличение на износа през 2015 г. спрямо 2014 г.
  • Увеличение на инвестициите през 2015 г. спрямо 2014 г.
  • Увеличение на туристите през 2015 г. спрямо 2014 г.
  2. Активна работа с БТПП и българския бизнес (предоставяне и разпространяване на бизнес информация, съдействие при бизнес посещения в съответната държава, организиране на бизнес форуми и срещи, съдействие при набиране на участници в изложения в България)
  3. Тежест в класацията оказва и цялостната оценка за дейността на СТИВ от Министерство на икономиката.


  Линк

 • Надежда Иванова - СТИВ Рим, спечели приза за най-добър търговски представител на България за 2015 година
  Конкурсът се организира от Българската търговско-промишлена палата съвместно с Министерство на икономиката, а Голямата награда - бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и Грамота, се връчват за шеста поредна година. 
   
  Надежда Иванова - СТИВ Рим, спечели приза за най-добър търговски представител на България за 2015 г.  Конкурсът се организира от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ съвместно с Министерство на икономиката, а Голямата награда - бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и Грамота, се връчват за шеста поредна година. 
   
  „Наградите са още едно потвърждение за оценката на българския бизнес към усилията на търговските ни аташета, които често остават незабелязани от медиите и обществото. Вие помагате на България да догони водещите европейски икономики, за да можем всички да заживеем добре тук“. Това каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров на церемонията по връчване на годишните награди за най-добър търговски представител на страната ни чужбина.
   
  Призът за най-добър търговски представител получи Надежда Иванова от Службата по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ в Рим, Италия. Отличието е за увеличаване на българския износ, положително изменение на инвестициите и броя на чуждестранните туристи в България, за активна работа с българския бизнес и съдействие за постигане целите и задачите на БТПП. Тежест в класацията оказва и цялостната оценка за дейността на СТИВ от Министерство на икономиката.
   
  Второ място в класацията зае Службата по търговско-икономическите въпроси на страната ни в Казахстан. Почетният диплом бе връчен на Георги Пройнов и Момчил Димитров от Георги Стоев, заместник-председател на БТПП.
   
  На трето място Палатата класира представителят на Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Ислямска република Иран Цветан Алексов. Наградата му бе връчена он Григор Порожанов, директор “Външноикономически отношения“ в Министерство на външните работи.
   
  Дипломи получиха и останалите номинирани служби – СТИВ във Федерална Република Германия, СТИВ в Узбекистан и СТИВ във Виетнам. Те получиха своите отличия от Георги Стоев, зам.-председател на БТПП и Маджиде Ахмедова, заместник-изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.
   
  „Има и други търговски служби, които заслужават висока оценка за активната си дейност през 2015 година, като СТИВ в Румъния, САЩ, Япония, Ливан и Русия, но правилникът за присъждане на наградите не позволява награждаване в две последователни години“, отбелязаха от БТПП.
   
  „Очаквам от нашите търговски аташета да продължат да работят активно, да провеждат активна експортна политика и да популяризират България като стабилна, модерна и перспективна инвестиционна дестинация“, каза в заключение зам.-министър Любен Петров.
   

  Линк

 • БАИ награди СТИВ-Германия на годишните награди на Службите по търговско-икономическите въпроси в гр. София
  На тържествена церемония в БТПП, за шеста поредна година съвместно с Министерството на икономиката, бяха отличени най-активните служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2015 година.

  Голямата награда - бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и Грамота, получи българската служба по търговско-икономически въпроси в Италия с безспорен принос за увеличаване на българския износ, ръст на инвестициите и на привлечените туристи в България, за активна работа с българския бизнес и съдействие за постигане целите и задачите на БТПП. Наградата връчи Любен Петров, заместник-министър на икономиката.

  Георги Стоев, заместник-председател на БТПП, връчи наградата - почетен диплом, за второто място – на СТИВ - Казахстан.

  На трето място бе отличена СТИВ - Иран. Наградата връчи Григор Порожанов, директор “Външноикономически отношения“ в Министерство на външните работи.

  Отличени бяха и търговските ни представителства, номинирани в класацията - във Виетнам, Германия и Узбекистан. Почетните дипломи бяха връчени от Маджиде Ахмедова, заместник изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и Георги Стоев.

  Заместник-председателят на Палатата приветства присъстващите търговски представители на България зад граница, като подчерта, че оценката е направена на базата на критерии, утвърдени от БТПП и Министерство на икономиката – ръст на износа, инвестициите  и туристите, активна работа с българския бизнес и комплексна оценка на Министерството на икономиката.

  Георги Стоев  изрази готовността на БТПП да съдейства при изпълнение на задачите на търговските ни представители зад граница и пожела да продължат активната си дейност и успешно да участват в следващата класация.

  Събитието бе организирано със съдействието на  Enterprise Europe Network към БТПП.

   

   

   


  Линк

 • СТИВ Италия е носител на тазгодишната награда на БТПП
  Призът на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за най-добър търговски представител за 2015 получи Надежда Иванова от Службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) в Рим, Италия. Отличието е за увеличаване на българския износ, положително изменение на инвестициите и броя на чуждестранните туристи в България, за активна работа с българския бизнес и съдействие за постигане целите и задачите на БТПП.
   
  Второ място в класацията зае Службата по търговско-икономическите въпроси на страната ни в Казахстан. Почетният диплом бе връчен на Георги Пройнов и Момчил Димитров. На трето място Палатата класира представителят на Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Ислямска република Иран Цветан Алексов. Дипломи получиха и останалите номинирани служби – СТИВ във Федерална Република Германия, СТИВ в Узбекистан и СТИВ във Виетнам.
   
  „Наградите са още едно потвърждение за оценката на българския бизнес към усилията на търговските ни аташета, които често остават незабелязани от медиите и обществото. Вие помагате на България да догони водещите европейски икономики, за да можем всички да заживеем добре тук“. Това каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров, който присъства на церемония по връчване на наградите.

  Линк

 • БТПП връчи голямата наград ХЕРМЕС за най-активните служби на СТИВ  Божидар Марков

  Голямата награда – бронзова статуетка „ ХЕРМЕС” и грамота получава Бълграската служба по търговско икономически въпроси в Италиянската република. Отличието е за увеличаване на българския износ, за положително изменение на инвестициите и привличане на чужди туристи в България.
  Второ място- почетен диплом за СТИВ в Казахстан.
  Трето място е за СТИВ в Иран.
  БТПП съвместно с Министерството на икономиката утвърди подхода за номиниране и награждаване на СТИВ. Критериите, по които са номинирани СТИВ – службите са:
  1. Износ, инвестиции и туристи.
  2. Активна Работа с БТПП и Българския бизнес.
  3. Тежест в класацията оказва и цялостната оценка за деиноста на СТИВ.
  Въз основа на тези критерии са номинирани 6-те търговски служби който са отличени – Виетнам, Германия, Иран, Италия, Казахстан, Узбекистан.

   


  Линк

Назад