Назад

БТПП съдейства на Столична Община за ускоряване проекта за софийския боклук


 • БТПП съдейства на Столична Община за ускоряване проекта за софийския боклук


   
  31.08.2011 18.19
  На среща в БТПП разговаряха председателят на Палатата Цветан Симеонов и заместник-кмета на Столична община Мария Бояджийска за реализиране проекта за третирането на софийските отпадъци. Ще съдействаме за същественото ускоряване завършването и отчитането на свършеното през изминалите няколко години по проекта на Столична община, каза Цветан Симеонов.
  Проектът включва инсталация за компостиране на зелени отпадъци и инсталация за компостиране на битови отпадъци, от които ще се произвеждат органични торове, горива и енергия. При избраната технология за складиране в депо ще остават до 30 процента от основния обем отпадъци на града - обясни заместник кмета Мария Бояджийска. Всичко останало ще може да се използва повторно, както в промишлеността и земеделието, така и в енергийния сектор.
  Посещението в БТПП на г-жа Бояджийска, която отговаря за Зелена система, екология и земеползване, беше повод тя за бъде запозната с поддържаната с личен труд от служителите на палатата зелена площ срещу сградата на Палатата в центъра на града. Мария Бояджийска беше информирана за организираното от БТПП второ издание на изложението Bio&EcoExpo2011 за здравословни храни, напитки, продукти и технологии. Чрез заместник кмета г-жа Бояджийска Цветан Симеонов отправи покана за участие в откриването и за разглеждане на изложението към кмета Йорданка Фандъкова.

  Линк

Назад