Назад

БТВ - Бизнесменът Красимир Дачев: Възможно е в убийството на Антов да е замесена жена


 • Бизнесменът Красимир Дачев: Възможно е в убийството на Антов да е замесена жена


  Два са генералните проблема – липсата на политическа воля за промяна и ниско качество на професионалното ръководство и професионалните части на МВР. Това заяви в предаването „Лице в лице” бизнесменът Красимир Дачев по повод последните убийства на бизнесмени в София.
   
  Според него нещата не стават с декларации, трябват промени, но нито политиците имат желание да се променят, но нито структурите, от които зависи откриването на убийствата, имат такова желание.
   
  По повод искането на работодателската организация КРИБ до Бойко Борисов бързо да бъде разкрито убийството на Александър Антов или вътрешният министър Румяна Бъчварова да подаде оставка, Дачев заяви, че не трябва да се правят прибързани изводи.
   
  Той предположи, че може в убийството на собственика на модна къща "Агресия"да е замесена жена, че е възможно да е убийство от ревност:
   
  „Аз съм против убийствата, но е глупаво такава прибързана реакция. Връзката може да не е бизнес, защо не любовна история. Защо изключвате варианти, които разследващите не изключват. Има нова жена в къщата, тя е дошла от някъде, не е дошла от луната”.
   
  Проблемът в МВР е дълбок структурен, такъв е проблемът в здравето, в университетите, те си направиха ЕООД-та, самите политици са си самодостатъчни вече, те нямат нужда от избиратели, те нямат нужда от никакви промени. Те ни продават очаквания, каза още бизнесменът.
   
  Колкото е по-комплексиран човек, толкова повече охрана има. В Народното събрание ходят с глутница охрана. От кого се пазят, пита бизнесменът.
   
  Той уточни, че води такъв живот, че няма нужда от охрана, няма и шофьор.
   
  Според него по-страшни са и по-често стават документалните кражби във фирмите, които се правят чрез частните съдия изпълнители, чрез регистъра по вписванията. Най-рафинираният начин да откраднеш нечий бизнес е чрез съдебната система, допълни той.
   
  По темата с газовия спор между „Овъргаз” и „Газпром” Дачев заяви, че руснаците притискат „Овъргаз” и, че е сигурен, че Сашо Дончев ще ги осъди.
   
  На въпрос за ДДС, бизнесменът отговори, че не е чувал някой да се оплаква от забавяне на ДДС-то и, че такова забавяне е имало само по времето на министър Дянков.

   


  Линк

Назад