Назад

Председателят на БТПП и посланик Шиила Камерър се срещнаха с кмета на Велинград


 • Председателят на БТПП и посланик Шиила Камерър се срещнаха с кмета на Велинград
   
  Велинград /КРОСС/ Най-важно за представянето на една туристическа дестинация е навременното протичане на достатъчна информация. Това сподели Н.Пр. г-жа Шиила Камерър, извънреден и пълномощен посланик на ЮАР, след срещата й с председателя на БТПП Цветан Симеонов и с кмета на Община Велинград Иван Лебанов. Повод за гостуването на г-жа Камерър, бяха все още неизползваните, извиращи в региона минерални води, както и климатичните предимства, които формират потенциала на курорта.
  Тук има обща леглова база от над 10 000 легла, отговарящи на европейските изисквания, но съпътстващите туристически атракции и културно-исторически туризъм все още има много да се развиват.
   
  Посланик Шиила Камерър разгледа обекти на културно-историческия и спа-туризъм в района на Велинград.
   
  По статистика във Велинград има 45 хотела, категория от 2 до 5 звезди, 20 къщи за гости и частни квартири, три санаториума. Обществените минерални бани са седем, а минералните басейни са 32, от които 20 открити В града работят 150 заведения за обществено хранене и развлечения и две казина.
   
  Срещата с посланик Шиила Камерър съвпадна с издигането от Инициативен комитет кандидатурата на кмета Лебанов за нов мандат.

  Линк

Назад