Назад

БНР "ХОРИЗОНТ" - Търговското изложение "Доверете се на българското" ще продължи в ЦУМ до Коледа


 • Търговското изложение "Доверете се на българското" ще продължи в ЦУМ до Коледа


  Интервю с главния секретар на БТПП Васил Тодоров 
   
  обновено на 11.12.15 в 20:42 / 584 преглеждания Автор: Наталия Ганчовска
   
  Повишен интерес на потребителите към българското производство се забелязва на петото издание на търговското изложение "Доверете се на българското". От 11 до 23-ти декември Централният универсален магазин (ЦУМ) в столицата ще бъде негов домакин,  съобщават организаторите от Българската търговско - промишлена палата. 
   
  На изложението водещи български производители ще се срещнат с потребителите в навечерието на коледните и новогодишните празници. Над 50 фирми-производители и търговци ще предлагат своите продукти -  храни и напитки, козметика и аксесоари, облекла, обувки и стоки за бита. Изложението ще бъде съпътствано от представяне на фирмите и презентации на продуктите. Всеки ден от базара ще се тегли томбола с награди, предоставени от изложителите. 
   
  Многообразието не е достатъчно на потребителите, които все по-рядко откриват българската стока извън подобни форуми. Нелоялната конкуренция и липсата на контрол от страна на държавата са основните проблеми пред бизнеса, но тук производителите намират удовлетворението и смисъла от своята работа. 
   
   
  Това е една школа и една много висока оценка за мен като собственик – да видя как се пипа всяка една закачалка, както и всяко едно нещо, а и коментарите на онзи, който ще си даде парите за произведеното от нас с любов, поясни Мария Инджова, собственик на фирма за дамско облекло от Бургас.
   
  Организатор на събитието е Българската търговско-промишлена палата, а целта е насърчаване развитието на българския бизнес. Именно директният контакт между производители и клиенти е основната ни цел, подчерта при откриването Васил Тодоров, главен секретар на Палатата:
   
  И да фокусираме все по-голямо внимание върху българската продукция, тъй като тя действително е качествена и може да се конкурира спокойно с другите стоки, които са на българския пазар, а и не само на него, но и по цял свят.

  Линк

Назад