Назад

БТА - Видинската търговско-промишлена палата отбелязва 25 години от създаването си


 • Видинската търговско-промишлена палата отбелязва 25 години от създаването си

  <

  Видин, 4 декември/ БТА/
   
  Повече от 20 представители на бизнеса очакват днес от Видинската търговско-промишлена палата (ВТПП) по повод тържествата, посветени на 25-тата годишнина от нейното създаване. Това съобщи на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин Красимир Кирилов, председател на Видинската търговско-промишлена палата, днес. В пресконференция участва и Цветан Симеонов, председател на Българската търговско промишлена палата. 
   
  През декември 1990 година се взема решението за създаването на ВТПП, а в нейното учредяване участват 21 фирми. През годините техният брой се е променял, като са достигнали до 400. Проектите, които разработваме през последните години са насочени основно към бизнеса, в подкрепа на техните дейности и защита на техните интереси, каза Кирилов. 
   
  Българската търговско-промишлената палата (БТПП) има две основни цели - по-добра икономическа среда и по-лесна работа на бизнеса. През 2014 година, първите 100 фирми в страната, според класиране по определени критерий на БТПП, са реализирали ръст на средната печалба с 70 процента, в сравнение с предишната година, каза Цветан Симеонов, председател на Българската търговско промишлена палата.
  /МХ/
   

Назад