Назад

БТПП организира информационен ден за инициативата JEREMIE


 • БТПП представяне на инициативата „JEREMIE"
   
  18 август 2011 16:04
   
  София /КРОСС/ В рамките на Международния технически панаир в град Пловдив Съветът за иновации при БТПП организира информационен ден за представяне на инициативата „JEREMIE" и възможностите, които тя предоставя за финансиране на българските фирми, съобщават от БТПП. Информационният ден ще се проведе на 27 септември 2011г. в Палата № 18 от 11.00ч. Инициативата „JEREMIE" дава възможност на страните- членки на ЕС да използват средства от отпуснатите им Структурни фондове от Европейския съюз за финансиране на малки и средни предприятия по гъвкав и иновативен начин чрез техните национални и регионални управляващи органи.
   
  За целта на 14 юли 2011 г. се подписаха споразумения между Европейския инвестиционен фонд и представители на пет банки -Уникредит Булбанк, Прокредит банк, СИБанк, ОББ и Райфайзенбанк България, които ще обслужват процеса за стартиране на гаранционен фонд по инициативата „JEREMIE". Освен гаранционния фонд в рамките на инициативата са структурирани още няколко типа фондове за рисково финансиране, които да покриват нуждите на фирмите от финансов ресурс във всички етапи от развитието им.
   
  По линия на инициативата „JEREMIE" за гаранционния фонд са отделени над 150 млн. лева. С тези средства ще бъдат гарантирани преференциалните заеми, които избраните банки ще отпускат на малките и средните предприятия в страната. Благодарение на тази гаранция лихвите и изискваните обезпечения ще бъдат по-ниски от пазарните. По линията на тази финансова схема българските малки и средни предприятия ще могат да кандидатстват за кредитен ресурс от над 800 млн. лева.
   
   
   

  Линк

 • БТПП организира информационен ден за инициативата JEREMIE


   
  18.08.2011, 16:55
  По линия на гаранционния фонд част от инициативата, фирмите имат достъп до нисколихвени заеми от 5 банки. Общият кредитен ресурс, до който ще имат достъп предприятията възлиза на 800 млн. лв.  
  В Българската търговско-промишлена палата организира информационен ден за представяне на инициативата JEREMIE и възможностите, които тя предоставя за финансиране на българските фирми. Събитието ще е в рамките на Международния технически панаир в Пловдив и ще се проведе на 27 септември 2011г. в Палата № 18 от 11.00ч., съобщават от палатата.
  Инициативата JEREMIE дава възможност на страните-членки на ЕС да използват средства от отпуснатите им Структурни фондове от ЕС за финансиране на малки и средни предприятия по гъвкав и иновативен начин чрез техните национални и регионални управляващи органи.
  За целта на 14 юли 2011 г. се подписаха споразумения между Европейския инвестиционен фонд и представители на пет банки - Уникредит Булбанк, Прокредит банк, СИБанк, ОББ и Райфайзенбанк България, които ще обслужват процеса за стартиране на гаранционен фонд по инициативата JEREMIE. Освен гаранционния фонд в рамките на инициативата са структурирани още няколко типа фондове за рисково финансиране, които да покриват нуждите на фирмите от финансов ресурс във всички етапи от развитието им.
   
  По линия на инициативата JEREMIE за гаранционния фонд са отделени над 150 млн. лв. С тези средства ще бъдат гарантирани преференциалните заеми, които избраните банки ще отпускат на малките и средните предприятия в страната. Благодарение на тази гаранция  лихвите и изискваните обезпечения ще бъдат по-ниски от пазарните. По линията на тази финансова схема българските малки и средни предприятия ще могат да кандидатстват за кредитен ресурс от над 800 млн. лв.
   

  Линк

Назад