Назад

b2b Media - На тържествена церемония БТПП връчи годишните си награди


 • На тържествена церемония БТПП връчи годишните си награди

  <

  b2b Media | 03 Декември 2015г.
   
  Годишните награди на БТППЗа 22-ти път на тържествена церемония бяха връчени Годишните награди на БТПП за постижения в категориите: водещи български фирми в бизнес класацията „Топ 100“; регионална палата; браншова организация; посланик; чуждестранен търговски представител; медия; журналист.
   
  Официални гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и зам.-министърът на икономиката Любен Петров.
   
  По думите на председателя на БТПП Цветан Симеонов е окуражителен фактът, че 2014 г. е била значително по-печеливша за фирмите, намерили място в класацията отново на обективна основа - данните от годишните финансови отчети на компаниите. Класирането е извършено сред общо над 6000 фирми, които произвеждат 81,53% от брутния вътрешен продукт на страната за 2014 г.
   
  Награди получиха фирмите:
   
  СОФТГРУП ООД – Първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2014 и 2013“
   
  МАДАРА-ТЕРМ ЕООД - Първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2014 г.”
   
  КЦМ ТРЕЙД ООД – Първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2014 г.“
   
  НУРСАН ОТОМОТИВ ЕООД – Първо място в категория „50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2014 и 2013 г.”
   
  В категория “ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2014 г. в националните райони награди - Плакет и Грамота получиха:
   
  · в Северозападен район -„ОЛИВА“ АД, гр. Кнежа;
   
  · в Североизточен – „ДЕВЕН“ АД, гр. Девня ;
   
  · в Северен – централен – „СТИНГ“ АД, гр. Разград;
   
  · в Югозападен район – „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ АД, гр. Пирдоп;
   
  · в Югоизточен – „НАФТА ТРЕЙДИНГ“ АД, гр. Бургас;
   
  · в Южен-централен – „ТЕКЛАС БЪЛГАРИЯ“ АД, гр. Кърджали.
   
  Годишните награди на БТППВ категория "Браншова организация" Палатата отличи БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ – ТРУД, ЗДРАВЕ, БЕЗОПАСНОСТ.
   
  В категория "Регионална търговско-промишлена палата/камара" бе наградена ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА КАМАРА – ПЛОВДИВ.
   
  В категория "Посланик" с БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота БТПП награди Н. Пр. ЛУИШ ФЕРАШ – управляващ посолството на Португалската република в България, за изключителния му принос за развитие на двустранните икономически отношения.
   
  В категория “Чуждестранен търговски представител” отличието получи г-жа Ан ДЬОФУРНИ – търговски аташе на Валонската агенция за износ в Посолството на Кралство Белгия в България за изключителния й принос за активиране на икономическото сътрудничество между България и Кралство Белгия.
   
  В категория „Медия” наградата бе присъдена на ТЕЛЕВИЗИЯ TV+ за обективно представяне ролята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и за редовно излъчване на новини от ежедневната й работа.
   
  В категория „Журналист” за 2015 г. БТПП отличието получи Правда Добрева - журналист в телевизия БНТ2, за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита.
   
  За първи път бе връчена награда в категория "Отлично МСП 2015 г." - отличено в партньорство между БТПП и Кофас България -"ВАКУУМ ЕЛ СИСТЕМ" ООД
   
  * b2b Media e медиен партньор на събитието

  Линк

Назад