Назад

Галерия "Арт Виза България" показва в багри "Потокът на времето"


 • Галерия "Арт Виза България" показва в багри "Потокът на времето"


   сряда, 20 юли 2011 София
  16 картини включи в лятната си колекция Галерия „Арт Виза България”. Експозицията озаглавена “Потокът на времето” впечатли с много артистизъм, ярки послания, нетрадиционен поглед и оригиналност. Александрина Караджова, Цветелина Русалиева и Моно Петра показаха оригинална визия за света позитивизъм и космополитност.
  Техниките са смесени: сух пастел, акрил и масло, но обединени от общата идея за неумолимия ход на времето, който провокира експресивни съновидения и цветна поезия в творческата душа.
  Събитието съвпадна с ежегодната среща на Европейския клуб при Българска търговско-промишлена палата – 19 юли и бе открито от г-н Цветан Симеонов, Председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). 
  Откриването бе уважено от г-жа Ингрид Шикова, Председател на Евроклуба, Н. Пр. г-н Лешек Хенсел, Посланик на Република Полша, г-н Яцек Адамски, Вицепрезидент на полската Конфедерация на частните работодатели „ЛЕВИАТАН” и член на Конфедерацията на европейския бизнес „БИЗНЕСЮРЪП”, както и множество представители на бизнеса и почитатели на изкуството. 
  Гостите не скриха възхищението си от нетрадиционния подход на „Арт Виза България” да презентира изкуство, както и от таланта на тримата автори и от самите художници.
  Н. Пр. г-н Лешек Хенсел се запозна детайлно с картините, като се поинтересува за техниката и историята зад всяка от тях и на прекрасен български език сподели, че също рисува по малко.
  Г-жа Ингрид Шикова, която отдавна е почитател на импресионистите и по специално на Клод Моне, сподели, че усеща в картините на Александрина и Цветелина същата импресионистична атмосфера.
  Успешното сътрудничество с Българска търговско-промишлена палата дава шанс на един нетрадиционен арт маркетинг, какъвто Арт Виза България има амбицията да предлага.
  Летният период обикновено не е предпочитан за популяризиране на изкуството, но галерията залага на силен подбор на автори и картини и с това има намерение да провокира интереса на ценителите постоянно. Адресът е: София 1000, ул. „Искър” 9, фоайето на БТПП, от 9.00 до 17.30 часа.
  АСН

  Линк

Назад