Назад

Силна селекция картини в лятната експозиция на Галерия Арт Виза България


 • Силна селекция картини в лятната експозиция на Галерия Арт Виза България
   
  Най-горещия месец от годината избра Галерия Арт Виза България за представянето на своята лятна експозиция във фоайето на Българска търговско-промишлена палата. Изложбата, озаглавена “Потокът на времето”, е уловила артистичните прозрения на трима талантливи и оригинални български художници, които впечатляват ценителите с визията си за света, с колорит и космополитност: Александрина Караджова, Цветелина Русалиева и Моно Петра. Те се представят с 21 картини, изпълнени с различни материали – сух пастел, акрил и масло, но обединени от общата идея за неумолимия ход на времето, който провокира експресивни съновидения и цветна поезия в творческата душа.

  Събитието за откриването на експозицията се състоя на 19 юли 2011 и съвпадна с ежегодната среща на Европейския клуб при Българска търговско-промишлена палата и бе открито от г-н Цветан Симеонов, Председател на БТПП. Откриването на изложбата уважиха г-жа Ингрид Шикова, Председател на Евроклуба, Н. Пр. г-н Лешек Хенсел – Посланик на Република Полша, г-н Яцек Адамски – Вицепрезидент на полската Конфедерация на частните работодатели „ЛЕВИАТАН” и член на Конфедерацията на европейския бизнес „БИЗНЕСЮРЪП”, както и множество представители на бизнеса и почитатели на изкуството. Гостите бяха изключително впечатлени от селекцията на Арт Виза България и самите художници. Н. Пр. г-н Лешек Хенсел се запозна детайлно с картините, като се поинтересува за техниката и историята зад всяка от тях и на прекрасен български език сподели, че също рисува по малко.


  Картината “Липсваш ми” от плаката на изложбата е дело на талантливата пастелистка Александрина Караджова. “В тази картина Александрина е нарисувала лицето на галерията Арт Виза България”, сподели пред гостите на откриването Мария Любенова от галерията.
  Александрина Караджова – Acrista е известна на българската и международната публика като художник, който успешно се изявява с малко популярния, но изключително експресивен материал – сухия пастел. Наричана “художничката на dolce vita”, Александрина вече над 10 години очарова ценителите със своите магически и женствени картини и има зад гърба си над 12 самостоятелни представяния у нас и в чужбина, участия в множество общи изложби и благотворителни проекти. От ноември 2010 г. е член на Pastel Guild of Europe. Повече информация можете да намерите на сайта www.acrista.bg.
  В лятната си галерия „Арт Виза България” е подбрала едни от най-ярките творби на художниците. Входът е свободен за всички ценители на изкуството от 9.00 до 17.30 часа, всеки делничен ден. Адресът е: София 1000, ул. “Искър” № 9, сградата на БТПП. 

  Линк

Назад