Назад

TV 7 - Пенсионната реформа ни връща в изходна позиция


 • Пенсионната реформа ни връща в изходна позиция


  Готвената пенсионна реформа ни връща в изходна точка от 1989 г. - едно държавно дружество, в което няма лични партиди; едни политици определят кога ще дадат пари и колко ще дадат. Това заяви в предаването NEWSROOM по NEWS7 доц. Надя Маринова – зам. председател на ЕНП.
   
  Според промените тези, които искат да останат в частния фонд, трябва да заявят желанието си на място. В противен случай парите им автоматично ще бъдат прехвърлени в НОИ. По думите на доц. Маринова в момента се разчита на това, че хората са финансово неграмотни или нямат желание да ходят в учреждения, да се редят на опашки. Повечето ще кажат – щом са го решили, ще го направят, допълни гостенката. Отидат ли веднъж в НОИ, не могат да правят повече промени.
   
  Според Маринова и икономиста Олга Чугунска освен хората, ще бъдат засегнати и фондовете, които са играчи на капиталовия пазар у нас. Съществува реална опасност те да не могат да изплатят сумите в кеш, обясниха гостенките.
   
  Според тях ние не сме наясно каква е целта на готвената реформа, какъв е срокът за изпълнение и какви плюсове ще имаме от нея.

  Линк

Назад