Назад

novini.dir - БТПП връчи традиционните си награди за 21-ви път


 • БТПП връчи традиционните си награди за 21-ви път

  БГНЕС - 02 Декември 18:41
  2014г. беше една много трудна година за българския бизнес. Това заяви за БГНЕС председателят на УС на Българско Търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.
  2014г. беше една много трудна година за българския бизнес. Това заяви за БГНЕС председателят на УС на Българско Търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. 
   
  Днес, за 21-ви път Българска търговско-промишлена палата (БТПП) връчи традиционните Годишни награди за постижения в икономиката. 
   
  По думите на Симеонов годината е била с многопредизвикателства, изненади - доста от тях негативни. Имаше нестабилна политическа обстановка, икономически трудности и природни бедствия. Всичко това, обаче не попречи на българските фирми, които са с добро управление да постигнат своите успехи, поясни той. Радваме се за това, защото успешна икономика не се прави от успешни неправителствени организации или от държавни институции, а от успешни фирми и бизнеси, заяви Цветан Симеонов. 
  Той коментира, че са важни три неща за развитието на българския бизнес през 2015 г. На първо място-опростяване на административните тежести на фирмите, възможно най-широко въвеждане на електронно правителство, оценка на въздействието на всички нормативни актове, за да няма изненади, предвидима законодателна дейност и много мерки за широк достъп до финансиране на фирмите.
  При откриването на наградите на БТПП председателят на УС на палатата заяви, че при всичките недостатъци и критики към досегашните управляващи, все пак България е запазила ниските данъци, благоприятни позиции в международни класации. БТПП заедно с другите социални партньори дадохме пример за отговорно отношение, като представихме катопример за съвместност проект за развитието на страната. Отново ще декларирам, че палатата винаги е била и ще бъде конструктивен партньор на всяко правителство за постигането на по-добри условия за правене на бизнес, каза Симеонов. Той подчерта, че БТПП е успяла да запази финансовата си самостоятелност.
   
  С бронзова статуетка“Хермес“и грамота фирма“София Коннект“ЕООД бе отличена на първо място в категория“Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2013/2012 г.“.Бронзова статуетка“Хермес“и грамота грабна и фирма“Вили БЕТЦ Логистик“ЕООД, отличена на първо място в категория“Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2013 г.“.“Мадара-СП“ЕООД бе отличена на първо място в категория“Топ 100 фирми, класирани по намаление на задълженията през 2013 г. спрямо 2012 г., при реализиран положителен финансов резултат и ръст на нетните приходи от продажби през2013 г. спрямо 2012 г.“.Фирмата получи бронзова статуетка“Хермес“и грамота. Зам.-министърът на икономиката Любен Петров връчи наградата. 
  Фирма“Еко България“ЕАД, бе отличена на първо място в категория“50фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2013 и 2012 г.“и отново Любен Петров връчи наградата.
  В категория“Топ10x6-фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в националните райони за планиране“имаше няколко победители от различни райони на страната.“Балджиеви-91“ООД, гр. Севлиево взе плакет и грамота за Северен централен район, връчени от Гълъб Донев,-зам.-министър на труда и социалната политика.“Солвей Соди“АД, гр. Девня получи плакет и грамота за Североизточен район. Иван Стоименов от БТПП връчи плакет и грамота на“САКСА“ОДД за Югозападен район.“Евро Ферт“АД взе награда за Южен-централен район.“Севан“ООД, представител на Югоизточен район взе плакет и грамота. 
  Браншовата камара на дървообработваща и мебелна промишленост бе отличена на първо място в категория“Браншова организация-за принос при постигане целите и задачите на БТПП“.Ямболската търговско-промишлена палата бе отличена в категория“Регионална търговско-промишлена палата (камара) в системата на БТПП-за принос при постигане целите и задачите на БТПП“.Н.Пр. Гийермо Асрак, извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в България получи бронзова статуетка за изключителния му принос за развитие на двустранните икономически отношения. 
  В категорията“Чуждестранен Търговски представител“победител стана Томас Брънс, съветник по търговските въпроси към Посолството на САЩ в България за изключителния му принос за активизиране на икономическото сътрудничество между България и САЩ. 
  От медиите победител стана БНТ - за обективно представяне на ролята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация. Марина Цекова от Нова телевизия пък грабна приза за обективно отразяване на позициите на БТПП. Управителния съвет на БТПП награди председателя на БЧК Христо Григоров за дълготрайна и съвместна работа с БТПП и лични заслуги. /БГНЕС

Назад