Назад

myPR - Носителите на Годишните награди на БТПП за 2014 година


 • Носителите на Годишните награди на БТПП за 2014 година

  04 Декември 2014г.
    
  В присъствието народни представители, министри, дипломати, предприемачи, български и чуждестранни журналисти БТПП връчи годишните си награди. Тържествената церемония, която е 21-во издание, се състоя снощи в София Хотел Балкан.
  В обръщение към участниците в церемонията председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов определи изминалата година като трудна за световната икономика и за България. Възникнаха и заплахи за някои финансови институции, и тези заплахи се усложниха заради мудността на някои компетентни органи, каза председателят на БТПП. Той отбеляза, че България в навечерието на 2015 г. има редовен парламент и ново правителство, макар и от необичайно широк кръг участващи партии.
  При всички недостатъци и критики към досегашните управляващи, все пак България запази ниските данъци и благоприятни позиции в някои международни класации, отбеляза Симеонов. Той напомни, че БТПП, заедно със социалните партньори, са представили съвместен проект за приоритетите за развитието на страната. Отново ще декларирам, че БТПП винаги е била и ще бъде конструктивен партньор на всяко правителство в постигането на по-добри условия за правене на бизнес в България, заяви председателят на Палатата.
  Можете да разчитате, че и ние ще бъдем конструктивен партньор и на Палатата, и на българския предприемач, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на церемонията. Тя отбеляза, че първа стъпка в програмата на правителството е приемането на държавния бюджет за 2015 г., за да се осигури стабилна финансова политика и система. Като част от усилията на правителството е и стабилизирането на банковата система, предприемането на необходимите законодателни промени и действия в администрацията, за да бъде облекчено "бремето за бизнеса", както и електронизирането в максимална степен на услугите за бизнеса и хората.
  Годишните награди на БТПП са определени въз основа на специални критерии, показващи устойчивост и постижения. Използвани са комплексни показатели от класацията на Палатата "ТОП 100" - успешно управление, реална оценка на икономическата среда и най-важното – развитие на бизнес в трудни икономически условия.
  Награди получиха фирмите:
  СОФИЯ КОННЕКТ ЕООД – отличено на първо място в категория "Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2013/2012"
  ВИЛИ БЕТЦ ЛОГИСТИК ЕООД - първо място в категория "Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2013 г."
  МАДАРА-СП ЕООД - първата награда в категория "Топ 100 фирми, класирани по намаление на задълженията през 2013 г. спрямо 2012 г., при реализиран положителен финансов резултат и ръст на нетните приходи от продажби през 2013 г. спрямо 2012 г."
  ЕКО БЪЛГАРИЯ ЕАД - първо място в категория "50 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2013 и 2012 г."
  БАЛДЖИЕВИ-91 ООД - първо място в категория "ТОП 10 х 6" – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Северен-централен район
  СОЛВЕЙ СОДИ АД - първо място в категория "ТОП 10 х 6" – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Североизточен район
  САКСА ООД – отличена в категория "ТОП 10 х 6" – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Югозападен район
  СЕВАН ООД- първо място в категория "ТОП 10 х 6" – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Югоизточен район
  ЕВРО ФЕРТ АД - отличена в категория "ТОП 10 х 6" – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Южен-централен район.
  В категория "Браншова организация" Палатата отличи Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост.
  В категория "Регионална търговско-промишлена палата/камара" бе наградена Ямболската търговско-промишлена палата.
  В категория "Посланик" БТПП награди с бронзова статуетка "Хермес" и Грамота Н. Пр. ГИЙЕРМО АСРАК – извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в Република България, за изключителния му принос за развитие на двустранните икономически отношения.
  В категория "Чуждестранен търговски представител" отличието получи г-н ТОМАС БРЪНС – съветник по търговските въпроси към Посолството на САЩ в Република България, за изключителен принос за активизиране на икономическото сътрудничество между България и САЩ .
  В категория „Медия" наградата бе присъдена на БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ за обективно представяне ролята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната й дейност.
  В категория „Журналист" за 2014 г. БТПП награди МАРИНА ЦЕКОВА - журналист в Нова телевизия, за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита.
  Гостите на тържеството имаха възможност да разгледат изложба-дегустация на фирмите: Беса Валей Уайнъри ООД; Изба Манастира; Винарска изба „TODOROFF"; Градско село ООД; Хлебопроизводство и сладкарство ЕООД гр. Троян; Карол Фернандес Миит-КФМ; Свинекомплекс Голямо Враново-Инвест АД; Българска Асоциация на Износителите на Вино; Винарска изба Логодаж ООД; Винарска изба вила Мелник ООД; Капатово ООД; Винарска изба Мараш.
  Снимка: http://www.bcci.bg/news/8732 

Назад