Назад

БНТ - Българската търговско-промишлена палата раздаде годишни си награди, БНТ сред отличените


 • Българската търговско-промишлена палата раздаде годишни си награди, БНТ сред отличените


  Предприемачите от водещите фирми у нас получиха отличия за предходната 2013-та година. Голяма част от Топ 100 на най-успешните фирми са малки и микро предприятия.
   
  Според най-голямата работодателска организация у нас, годината е била трудна за българската икономика. Но има признаци на съживяване. Наградените тази година отчитат 50% по-добри резултати от отличените фирми през миналата.
   
  Цветан Симеонов, председател на БТПП: ”Това е един много важен показател, защото водещите фирми увеличават темпа на реализиране на печалби, сравнено с разходите и с броя на продажбите”.
   
  Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова определи обособяването на отделно икономическо министерство като подкрепа за българския бизнес. Павлова отчете, че са нужни законодателни промени и действия в администрацията за облекчаване на бюрокрацията, с която се сблъскват фирмите у нас.
   
  Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие: “Надявам се ще бъде факт и през следващите седмици и одобрено от Парламента – приемането на държавния бюджет за следващата година, за да можем да осигурим една стабилна финансова политика и стабилна финансова система”.
  Освен български предприемачи, награди получиха и посланикът на Аржентина у нас – Гийермо Асрак, и съветникът по търговските въпроси към посолството на Щатите – Томас Брънс. Двамата са отличени заради работата им за активно икономическо сътрудничество с България. Награда получи и Българската национална телевизия – за обективното си отразяване на дейността на Търговско-промишлената палата.

  Линк

Назад