Назад

БНР "Хоризонт" - Българската търговско-промишлена палата връчи годишните си награди


 • Българската търговско-промишлена палата връчи годишните си награди


  Предпазливи очаквания за икономически растеж и умерен оптимизъм за следващата година заяви българският бизнес на церемонията по връчването на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата.  За 21-ви пореден път Палатата раздаде награди в пет категори за успешен бизнес. Сред отличените в тазгодишната класация на Палатата са Ямболската търговско-промишлена палата, посланикът на Аржентина у нас Гиермо Асрак и съветникът по търговските въпроси към посолството на САЩ Томас Бранд. 
   
  Че кризата не е препятствие за добрите предприемачи показаха постигнатите резултати на нашите и външните пазари, и високите равнища на печалбите, реализирани през изтеклата година. Бизнесът пребори тежката администрация, корупцията и непредсказуемите промени в нормативните актове, но продължават да му тежат небалансираното съотношение на социалните осигуровки - 60 към 40 за сметка на работодателите, трите дни болничен, които продължават да се плащат от бизнеса и ръста на минималната работна заплата, чието негативно въздействие ще се усети в дългосрочен план, посочи председателят на Палатата Цветан Симеонов.
   
  Почетна награда за сътрудничеството си в тежката бедствена година получи председателят на Българския червен кръст Христо Григоров.
   

  Линк

Назад