Назад

БНТ - Работодатели и синдикати поискаха незабавни реформи


 • Работодатели и синдикати поискаха незабавни реформи


  Най-късно утре служебното правителство ще внесе актуализация на Държавния бюджет, обяви премиерът Георги Близнашки в парламента. Според него първата точка от работата на новия парламент трябва да бъде именно актуализацията на бюджета, тъй като само на тази основа могат да се търсят решения на редица проблеми в страната.
   
  Междувременно бизнесът и синдикатите се обърнаха с общо писмо към новите депутати. Поискаха от тях действия, които да повишат доверието в политическия морал и да се започне незабавна работа по редица реформи в страната.

  Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата: “Ако не се състави правителство, това означава отлагане на реформи, забавянето на началото на един нормален растеж за България, ограничение на достъпа до нормално финансиране за фирмите. Очевидно е липсата на сериозен ентусиазъм в политиците. Но трябва да се научат и те, както ние със социалните партньори, да правят компромиси със своите програми и в името на завъртане на колелото в положителна посока, а не в забавяне на скоростта на развитие на българската икономика, да направят необходимите стъпки.”...


  Линк

Назад