Назад

ХТПП стана на 20, раздаде почетни дипломи


 • ХТПП стана на 20, раздаде почетни дипломи


   
  ХТПП стана на 20, раздаде почетни дипломи      
  Диана Николова, снимки: Георги Даскалов | събота, 18.06.2011, 10:23  
  С освещаване на новия офис в компанията на приятели и партньори от цялата страна Хасковската търговско-промишлена палата отпразнува снощи 20-годишнината от създаването си. 
  Местната структура е създадена през 1991 г. като неправителствена организация, изградена на принципите на доброволност, автономност и самофинансиране. "На първото събрание на палатата бяха поканени 88 фирми, 66 от тях станаха членове", припомни председателят на ХТПП Янчо Янев. 
  Избран е и управителен съвет, но тъй като документите изчезнали се наложило да бъде свикано второ учредително събрание няколко месеца по-късно. "С годините хасковската търговско-промишлена палата стана една от най-добре р6работещите в страната", подчерта Янев. Той благодари на институцията областен управител, която през годините винаги е помагала и е работела съвместно с палатата.
   
  "В Хасково опита ми като журналист започна с учредяването на ХТПП, а като адвокат станах свидетел на битката, която палатата водеше за съществуването си", припомни си губернаторът Ирена Узунова. Тази структура е необходима и е в помощ на бизнеса, бе категорична тя. 
  Търговските палати са конструктивен опонент и партньор на всяко едно правителство, допълни председателя на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. "Затова ние сме против увеличаването на минималната работна заплата, тъй като бизнеса е категоричен, че това ще намали работните места в предприятията и голяма част от фирмите ще предпочетат да влязат в сивия сектор", допълни Симеонов. 

  Отбелязването на 20-годишния юбилей на Хасковската търговско-промишлена палата продължи с коктейл, на който бяха връчени почетни дипломи за активно сътрудничество и принос в утвърждаване дейността на ХТПП от учредяването й до сега. Почетни дипломи получиха Александър Киримов, Недялко Делчев, Митко Цветанов и Минко Ангелов. 
   
   
   
   
   

  Линк

Назад