Назад

Ямболска фирма постигнала 1585 пъти ръст на приходите


 • Ямболска фирма постигнала 1585 пъти ръст на приходите

  Ямболската "Екопласт Файбър" оглави класацията Топ 100 на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за най-динамично развиващите се компании в страната през 2009 г. Дружествата в нея са класирани според ръста на приходите си за годината. В това отношение "Екопласт Файбър" е абсолютен рекордьор със 1585 пъти повече приходи спрямо 2008 г.

  Според експерти от палатата една от причините за впечатляващия ръст на дружеството е фактът, че то е регистрирано през 2008 г. и на практика е започнало да развива дейност едва през миналата година. За този период дружеството е отчело 6.346 млн. лв. приходи от продажби. "Екопласт Файбър" е най-голямата рециклираща компания до краен продукт в България, като 90% от произвежданата от нея суровина се изнася за ЕС.

  Класацията на палатата по втория показател - печалба на 100 лв. собствен капитал, оглави софийското дружество "Лема трейдинг". По третия показател - печалба на 100 лв. приходи от продажби, на първо място е класирано "София Принцес хотел".

  Според председателя на БТПП Цветан Симеонов за някои дружества кризата не е пречка, а предизвикателство. Той припомни, че годините на силния икономически растеж вече са минало и посъветва дружествата у нас да се подготвят задълго да работят в пазарна и силно конкурентна среда.

  Радостина Маркова
  author


  Линк

Назад