Назад

Pressa - Социалният диалог е предпоставка за икономическата стабилност


 • Социалният диалог е предпоставка за икономическата стабилност


  Постигането на устойчиви резултати се реализира чрез активизиране на социалния диалог със синдикатите, съсловните и бизнес организации, подчерта министърът

   

  "Социалният диалог е предпоставка за икономическата стабилност и растеж. Постигането на устойчиви резултати се реализира чрез активизирането на социалния диалог със синдикатите, съсловните и бизнес организации". Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов на кръгла маса по въпросите за тристранното сътрудничество в Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

   
  На форума присъства и заместник-министър Светлана Дянкова. "Тристранното сътрудничество е важен инструмент за индустриалните отношения", заяви министърът като подчерта, че "чрез него са постигнати значителни резултати в социалната сфера в България". Председателят на БТПП Цветан Симеонов поздрави министър Адемов и заместник-министър Дянкова за желанието на правителството да води социален диалог по най-добрия начин.
   
  Форумът се организира по проект TRUST – Transparency for sustainable social policy (Прозрачност за устойчива социална политика), финансиран по програма – "Иновация Норвегия" на Норвежкия Финансов Механизъм. В рамките на проекта са планирани проучвания и анализи на трипартийното сътрудничество в България, дискусионни срещи в 6-те региона за планиране и представяне на добрите практики на Конфедерацията на работодателите в Норвегия.

  Линк

Назад