Назад

БТПП настоява за равнопоставеност на частните и държавните съдебни изпълнители


 • БТПП настоява за равнопоставеност на частните и държавните съдебни изпълнители


   
  София /КРОСС/ Трябва равнопоставеност на частните и държавните съдебни изпълнители. Това е становището на Цветан Симеонов, председател на БТПП, изразено на дискусия, посветена на актуалните въпроси и състояние на частното съдебно изпълнение. 
  БТПП продължава да насърчава и подкрепя Камарата на частните съдебни изпълнители. „За дейността на частните съдебни изпълнители е много важен един наш успешен проект в разширяването на дейността на Арбитражния съд при БТПП. За последните 3 години делата, които се разглеждат от АС се утроиха и като брой, и като искови суми. Сроковете продължават да бъдат кратки. Вече има електронен достъп за страните, за арбитрите и за вещите лица. Така мога отговорно да кажа, че сме сред водещите арбитражи, не само по брой, но и по начин на осигуряване на тази услуга и в Европа и в света", каза Симеонов. 
  „Нашите партньори се изненадват от броя на делата и от годишното им нарастване. В този смисъл за сътрудничество с вас ще се радваме ако чрез Камарата на частните съдебни изпълнители получаваме отзиви за арбитражните решения. При вас опират нещата със изпълнението, ако виждате някакви посоки, в които може да се усъвършенства работа на АС ще ви бъдем благодарни да ги споделите със нас", допълни той.
  БТПП подкрепя развитието на частното съдебно изпълнение. Камарата е срещу неравноправното третиране и това че такси трябва да плаща частния съдебен изпълнител за разлика от другите изпълнители, които са към министъра на правосъдието. 
  „Имаме и своите очаквания към частното съдебно изпълнение, да видим малко по-голяма бързина, не че въздействието, на която и да е администрация и управление в България има такива срокове, но ако е възможно да работите за още по-бързо вдигане на мерките, след като вече е погасено едно задължение", настоя Цветан Симеонов. 
  БТПП подкрепя и това частните съдебни изпълнители да имат достъп до информацията, която е в информационните масиви на банките. 
  „Очевидното е, че посоката в която трябва да работим заедно, е пълна равнопоставеност на частните и държавните изпълнители и тогава нека по-добрия да бъде по-търсен и по-мотивиран", категоричен бе Цветан Симеонов.
  /ЦГ/

  Линк

Назад